Det här kan vara den godaste, vegetariska bolognese jag ätit. Icke vegetarianer kommer aldrig märka skillnaden
1 morot
1 gul lök
2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk olivolja
1 paket valfri vegetarisk färs
1 msk torkad oregano
1 msk torkad basilika
2 msk tomatpuré
2 tsk timjan
1 burk pizzasås
2 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
360 g tagliatelle
1förpackning minimozzarella
250 g körsbärstomater
färsk basilika
Koka upp pastavatten i en stor kastrull
Skala och grovriv moroten Finhacka löken. Fräs lök, morot och pressad vitlök i olivoljan i en rymlig panna, 2-3 minuter
Tillsätt den vegetariska färsen, oregano, basilika, tomatpuré och timjan. Fräs ytterligare 2-3 minuter.
Häll över pizzasåsen, vatten och smula ner buljongtärningen. Låt puttra i 6-7 minuter.
Koka pastan
Blanda ner den nykokta pastan i bolognesepannan, toppa med mozzarellan och körsbärstomaterna. Strö över färsk basilika
Vegetarian bolognese with mozzarella balls and basil topping
This might be the most delicious, vegetarian bolognese I’ve eaten. Non-vegetarians will never notice the difference
1 carrot
1 onion
2 cloves of garlic, pressed
2 tablespoons olive oil
1 package optional vegetarian mince
1 tablespoon dried oregano
1 tablespoon dried basil
2 tablespoons tomato paste
2 teaspoons thyme
1 jar pizza sauce
200 ml of water
1 cube vegetable broth
360 g tagliatelle
1förpackning mini mozzarella
250g cherry tomatoes
fresh basil
Boil the pasta water in a large saucepan
Peel and roughly grate the carrot, finely chop the onion. Fry the onion, carrot and crushed garlic in olive oil in a large pan for 2-3 minutes
Add the vegetarian mince, oregano, basil, tomato paste and thyme. Milling for 2-3 minutes.
Add the pizza sauce, water and crumble the stock cube. Let it simmer for 6-7 minutes.
Cook the pasta
Mix the freshly cooked pasta in the bolognese pan, top with mozzarella and cherry tomatoes. Sprinkle with fresh basil
- 1 morot
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 2 msk olivolja
- 1 paket valfri vegetarisk färs
- 1 msk torkad oregano
- 1 msk torkad basilika
- 2 msk tomatpuré
- 2 tsk timjan
- 1 burk pizzasås
- 2 dl vatten
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 360 g tagliatelle
- 1förpackning minimozzarella
- 250 g körsbärstomater
- färsk basilika
- Koka upp pastavatten i en stor kastrull
- Skala och grovriv moroten Finhacka löken. Fräs lök, morot och pressad vitlök i olivoljan i en rymlig panna, 2-3 minuter
- Tillsätt den vegetariska färsen, oregano, basilika, tomatpuré och timjan. Fräs ytterligare 2-3 minuter.
- Häll över pizzasåsen, vatten och smula ner buljongtärningen. Låt puttra i 6-7 minuter.
- Koka pastan
- Blanda ner den nykokta pastan i bolognesepannan, toppa med mozzarellan och körsbärstomaterna. Strö över färsk basilika
sv: Ja men visst! 🙂 Den var himmelsk! Detta såg ju också galet gott ut!
Tack 🙂 Det var verkligen galet gott.