Det här inlägget blir väldigt personligt och privat. Inte alls vad jag brukar göra, men jag känner att jag måste lätta på hjärtat.
För snart två år sedan gick jag in i väggen. Det slog till som en blixt från en klar himmel när jag och J satt på planet i November 2015, påväg till Thailand. Jag minns inte så mycket av den resan, förutom en massa tårar och att jag sov otroligt mycket. I februari 2016 tog jag mig äntligen iväg till företagshälsovården och träffade en beteendevetare som berättade för mig att jag var utbränd och att hon starkt rekommenderade mig att sjukskriva mig. Det här skrämde mig otroligt mycket, varför vet jag inte riktigt. Det kändes bara läskigt, så jag valde helt enkelt att ignorera det hela och jobba vidare. Något jag idag inte kan fatta att jag gjorde. Helt galet. Å det gick ju som det gick med det. Under hösten 2016 brakade jag ihop igen och blev i sjukskriven i december. Ska jag vara helt ärlig så har de sista 20 månaderna vart riktigt mörka, tunga och jobbiga. Jag brottas inte bara med min utbrändhet, utan även med depression, panikångest och tröstätande. Mitt självförtroende är snudd på bortblåst och jag känner mig stundvis apatisk och oförmögen att göra något. Allting blir som ett stort, tungt projekt som efteråt gör mig så trött att jag måste sova någon timme.
Anledningen till att jag delar med mig av detta är att jag nu, äntligen börjar se en ljusning i allt mörker. Jag har haft turen att hitta ett nytt jobb, där min nya chef har full förståelse för mina “problem” och trots att jag är sjukskriven vågar ta chansen och anställa mig. Ni förstår lyckan. Samt att jag har hittat en jättebra psykolog som hjälper mig.

Att träffa en beteendevetare eller en psykolog är något jag starkt kan rekommendera. Inte bara dig som är utbränd, utan till alla. Vi har alla varit med om saker i livet som har vart svåra och som vi kanske inte har bearbetat fullt ut. Separationer, dödsfall, mobbning, ja vad som helst. Själv har jag lärt mig att saker som hände i mitt liv när jag var 13-14 år, och som jag inte bearbetat, har förföljt mig genom livet och vart en bidragande orsak till att jag idag är utbränd. Och då är jag ändå över 30 idag…

Untitled

[glt language=”English” label=”English”]