Veckans middagstips blir dessa turkiska järpar. Om du, som jag, har lite dåligt tålamod är ett tips att koka bulgur kvällen innan
2 1/2 dl bulgur
1/2 frp salladslök
1 gurka
1 knippe rädisor
2 dl matlagningsyoghurt
salt
peppar
1 dl ströbröd
1 ägg
2 msk tomatpuré
2 pressade vitlöksklyftor
1 ask fryst persilja
50 g riven gouda ost
2 tsk spiskummin
chiliflakes
1 frp machésallad
Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen och låt den svalna något (eller koka kvällen innan och låt stå i kylen)
Skiva salladslök, gurka och rädisor tunt.
Sallad:
lägg gurka och rädisor i en salladsskål. Rör ner matyoghurt, salt och svartpeppar. Blanda till en krämig sallad och toppa med hälften av salladslöken
Järpar:
blanda resten av salladslöken, ströbröd, ägg, tomatpuré, vitlök, persilja, gouda osten, spiskummin, chiliflakes, salt, svartpeppar och avsvalnad bulgur. Forma till 12 järpar
Stek järparna i rikligt med olivolja 5-6 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.
Servera järparna nystekta med gurksalladen och machésallad.
Turkish grouse with a creamy radish and cucumber salad
This weeks dinner recommendations are these Turkish grouse. And if you, like me, lack patience, I recommend you to cook the bulgur the night before
250 ml bulgur
1/2 packaging springonions
1 cucumber
1 bunch of radishes
200 ml of cooking yogurt
salt
pepper
100 ml bread crumbs
1 egg
2 tablespoons tomato paste
2 pressed garlic cloves
1 smal box frozen parsley
50 g grated gouda cheese
2 tsp cumin
chiliflakes
1 box maché salad
Cook the bulgur according to the instructions on the pack and let it cool slightly (or boil the night before and leave in the fridge)
Slice onions, cucumbers and radishes thinly.
Salad:
Add cucumber and radish in a salad bowl. Stir matyoghurt, salt and black pepper. Mix to a creamy salad and top with half of the scallions
Grouse:
mix the rest of the spring onions, bread crumbs, egg, tomato paste, garlic, parsley, gouda cheese, cumin, chiliflakes, salt, black pepper and cool, the bulgur. Shape into 12 grouse
Roast grouse in plenty of olive oil for 5-6 minutes. Drain on paper towels.
Serve grouse sizzling with gurksalladen and maché salad.
- 2½ dl bulgur
- ½ frp salladslök
- 1 gurka
- 1 knippe rädisor
- 2 dl matlagningsyoghurt
- salt
- peppar
- 1 dl ströbröd
- 1 ägg
- 2 msk tomatpuré
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1 ask fryst persilja
- 50 g riven gouda ost
- 2 tsk spiskummin
- chiliflakes
- 1 frp machésallad
- Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen och låt den svalna något (eller koka kvällen innan och låt stå i kylen)
- Skiva salladslök, gurka och rädisor tunt.
- Sallad:
- lägg gurka och rädisor i en salladsskål. Rör ner matyoghurt, salt och svartpeppar. Blanda till en krämig sallad och toppa med hälften av salladslöken
- Järpar:
- blanda resten av salladslöken, ströbröd, ägg, tomatpuré, vitlök, persilja, gouda osten, spiskummin, chiliflakes, salt, svartpeppar och avsvalnad bulgur. Forma till 12 järpar
- Stek järparna i rikligt med olivolja 5-6 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.
- Servera järparna nystekta med gurksalladen och machésallad.
Svar: tack