Lär känna dina tillgångar och välja kläder som smickrar denna del av kroppen. Visa upp dina bröst eller din rumpa, aldrig både och i en outfit. Om du har kärleks handtag eller en rund mage, bär texturerade tyger och wrap-around toppar. Om du har en kort eller bred hals, bär toppar som är öppna i halsen, snarare än höga eller runda, för att förlänga och smal halsen. Om dina kläder är för tighta, ser du snarare större ut än smalare, ansträngande tyget är ett stil no-no.

Hur man bär färger:

 Bära bara blanka tyger och ljusa färger på områden som du är säker på att de klarar av att vara i rampljuset. Om du har mörka ringar eller påsar, bär inte svart i närheten av ditt ansikte, det drar  bara uppmärksamhet till det. Att kombinera svart med ljusa färger gör att det svarta ser tråkigt ut och färgerna ser billig ut. Om du är mer ”petite” eller större byggd, undvik en dramatisk kontrast mellan överdel och underdel, eftersom detta kommer att minska dig i hälften.

Din bh:
 Se alltid till att din behå är ljusare eller samma färg som kläderna du bär. Om du har stora bröst – är det viktigt att bära en behå som passar dig ordentligt, en bra behå ska lyfta bröst och ge definition till midjan. Balkong bh ser bra ut på tjejer med stora bröst. Undvik de tunna ryggremmarna om du inte är helt platt, annars kommer det sluta med att du har fula rygg utbuktningar under kläderna. Om du har små bröst -smala axelband kommer att erbjuda tillräckligt stöd. Det är okej att visa de smala banden under toppar och klänningar med smala band, så länge bh är vacker. Om du vill skapa klyvning, bär “kycklingfiléer”. Små bröst ser bra ut i behå med “kycklingfilé stoppning” och en tight sträng front.

Dina trosor:

Använd hudfärgade underkläder under vit, ljus eller genomskinliga kläder. Om en kjol är genomskinlig, men inte figurnära, välj stora, hudfärgade trosor snarare än en string. Om du har uppenbara celluliter på din rumpa, undvik string till varje pris när du bär tunna tyger.


Göra det mesta av dina accessoarer:
 Om du har en stor byst och du känner dig generad över att visa upp alltför mycket hud i en v-halsad topp, bär ett stort halsband för att täcka området. Bär aldrig en scarf eller halsband över toppen av en polotröja. Bär inte längre hängen inbäddade i din urringning om du har stora bröst. Om du har en dubbel hakan eller ditt ansikte är knubbig, satsa på längre örhängen. Om du har en kort hals, undvik stora halsband i sk.  choker-stil . Stora kraftiga smycken är ett elegant sätt att lägga till färg och individualitet till din outfit.
Att välja rätt par skor:
 Om du har tjocka anklar, bär inte fina, remmade klackar, ballerina-stil skor eller skor med remmar som spänner över vristen. Om du har smala ben, undvik tunna, balanserar klackar annars kommer det se ut som att de ska gå av under tyngden av din kropp. Om du är päronformad, undvik nätta kattunge klackar. Byxor och jeans ska sjunka till botten av hälen. Svarta skor ser bäst med mörkare färger. Bär inte svarta skor med ljusa färger som de gör din klädsel ser billig.