200g smör eller margarin
4 ägg
3dl sucketter strö
4dl mjölk
8dl vetemjöl
4tsk bakpulver
1tsk kardemummakärnor
Garnering: grovt hackade sötmandlar, ca 15-20st
Smörj och bröa en rund, slät form ca 2 liter. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker några minuter. Det kommer inte bli fluffigt som med vanligt socker. Tillsätt mjöl, bakpulver, de grovt stötta kardemummakärnorna, mjölken och matfettet. Häll smeten i formen. Strö över sötmandeln. Grädda kakan mitt i ugnen ca 1 timme. Själv upp och vänd den.
4 ägg
3dl sucketter strö
4dl mjölk
8dl vetemjöl
4tsk bakpulver
1tsk kardemummakärnor
Garnering: grovt hackade sötmandlar, ca 15-20st
Smörj och bröa en rund, slät form ca 2 liter. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker några minuter. Det kommer inte bli fluffigt som med vanligt socker. Tillsätt mjöl, bakpulver, de grovt stötta kardemummakärnorna, mjölken och matfettet. Häll smeten i formen. Strö över sötmandeln. Grädda kakan mitt i ugnen ca 1 timme. Själv upp och vänd den.