Skurna chokladkakor är nästan ett måste på varje kakfat 🙂
Ca 60st
200 g smör, rumsvarmt
2 1/2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 ägg
Garnering
1 ägg
pärlsocker
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till en smidig deg.
Dela degen i 6 delar. Forma dem till rullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Platta till rullarna.
Pensla längderna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
Grädda längderna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Skär dem medan de är varma i ca 2cm breda, sneda bitar. Låt dem svalna.
These chocolate cookies are, for me, a must at every classic swedish fika 🙂
About 60 pc
200 g butter, unsalted
2 1/2 cups granulated sugar
5 cups flour
4 tablespoons cocoa
1 teaspoon baking soda
1 tablespoon vanilla sugar
1 egg
Garnish
1 egg
granulated sugar
Heat the oven to 200 degrees. Mix all the ingredients to a smooth dough.
Divide the dough into 6 parts. Shape them into rolls. Place them on baking trays with baking paper. Flatten rolls.
Brush the rolls with beaten egg and sprinkle with granulated sugar.
Bake the rolls in the oven for about 15 minutes. Cut them while they are hot for about 2cm wide, oblique pieces. Let them cool.
- 200 g smör, rumsvarmt
- 2½ dl strösocker
- 5 dl vetemjöl
- 4 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 1 ägg
- Garnering
- 1 ägg
- pärlsocker
- Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till en smidig deg.
- Dela degen i 6 delar. Forma dem till rullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Platta till rullarna.
- Pensla längderna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
- Grädda längderna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Skär dem medan de är varma i ca 2cm breda, sneda bitar. Låt dem svalna.
Oj, vilka bra baktips, nu vet jag vad jag ska göra i veckan 😀
Vad roligt:-) Hoppas du gillar dem
Dessa är ju så underbart goda!!!
Min farmor gjorde alltid dessa. Så fantastiskt goda. Måste jag baka en dag.
Absolut. Ser fram emot att få höra vad du tycker om dem 🙂