Nu tänker ni säkert, jaha, svenska igen. Det var ett himla hattande fram och tillbaka, jag vet. Grejen är att jag gillar att skriva på engelska, fråga mig inte varför men jag “skriver” inläggen på engelska i huvudet innan jag fysiskt skriver ner dem. Nackdelen är att jag ibland undviker att göra inlägg för att jag inte orkar kolla stavning och så. Och jag har letat som en galning efter ett bra plugin som kan översätta inläggen men de jag testat hittills har vart urusla. Krångliga och rent ut sagt fula. Men jag letar vidare och har ni några tips så blir jag överlycklig.

Då har vi kommit till sista dagen i Maj, och jag måste erkänna att den inte alls slutar som jag hade hoppats. Det var ju så varmt och skönt i helgen, så går man och lägger sig och poff, så vart det svinkallt igen. Inte okej. I morse plockade jag fram höstjackan igen, jag orkar inte gå och frysa på promenaderna. Idag efter jobbet, när jag hämtat Harry, åkte vi till zoobutiken och köpte ett regntäcke till Harry. Det är ju inte bara kallt, det regnar också till och från. Så för att hålla Harry så torr som möjligt så fick det bli ett täcke. Han får hicka varje gång han blir blöt. Det blev även ett ny halsband då han vuxit ur sitt valphalsband. Även ett sele slog jag till på. Plutten börjar bli stor, så stor att han har kommit underfund med det här med tikar som löper. Inte speciellt roligt. Han är orolig och springer efter oss för minsta lilla, gnäller, småskäller och hoppar och river på ytterdörren. Ska det vara så här varje gång det är en löptik i området så kommer jag att kastrera honom innan han fyller 1 år. Han sover dåligt, äter inte.. och det bor väll ett 20-tal hundar inom en radie av 200m från vårt hus.

Untitled

Nej, nu pratar vi om något roligare. J var ledig i fredags så vi tog äntligen tag i vår entré. Körde bort de gamla plattorna, gav rabatterna ett ansiktslyft, hämtade ett lass med sand och började lägga ny sten.

Untitled

Harry agerade arbetsledare, tills han helt enkelt inte orkade och gick och la sig i hallen istället. Tyvärr räckte inte sanden hela vägen så entrén är inte klar, men jag har fyllt på ny jord i rabatterna, planterat lavendel och satt dit lite belysning. Det blev riktigt bra.

Untitled

I söndags var det morsdag och värmerekord, vi hade +30 och helt vindstilla. Vi firade svärmor med fika på deras altan, J och svärfar badade med hundarna. Harry tyckte det var så kul att simma runt att han tog sig 2 dopp. Dennis, som inte är lika förtjust i vattnet nöjde sig med ett dopp – med flytväst. Själv avstod jag helt, jag är en riktig badkruka.

harryochdennis

Så här lycklig var Harry i fredags morse när J stannade hemma från jobbet.

[glt language=”English” label=”English”]