Vi har så mycket rabarber i trädgården att jag knappt vet vad jag ska göra av alla. Idag testade jag att göra en rabarberpaj med choklad.
Jag skalade och skivade 5 stjälkar, som jag sedan blandade med socker, kanel och lite kakao – max 1/2 msk.

Därefter gjorde jag en helt vanlig smulpaj
3dl vetemjöl
1-2 msk strösocker
1/2 tsk bakpulver
100 g smör eller margarin
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och finfördela smöret i mjölblandningen

Sen la jag rabarberna i en pajform, strödde över lite snuttar av vit choklad som jag hittade i lådan i köket, ungefär 7-8 bitar, som jag hackade smått. Därefter fördelade jag smulpajsdegen över alltihop innan jag gräddade pajen i ugnen på 200 grader i ungefär 25 minuter.

DSC_0001 1We have so much rhubarbs in the garden, that I hardly know what to do with it all. Today I tried to make a rhubarb pie with chocolate.

I peeled and sliced 5 stalks, which I then mixed with sugar, cinnamon and a little cocoa – max 1/2 tbsp.

Then I did an ordinary cobbler
3dl flour
1-2 tbsp caster sugar
1/2 teaspoon baking soda
100 g butter or margarine
Mix the dry ingredients in a bowl and atomize the butter into the flour mixture

Then I added the rhubarbs in a pie dish, sprinkled with a little snippets of white chocolate that I found in the drawer in the kitchen, about 7-8 pieces, as I chopped small. Then I spread the cobbler over everything before I baked the pie in the oven at 200 degrees for about 25 minutes

DSC_0001 1