peanut butter cookies 1

Något jag varit nyfiken på länge är peanut butter cookies. Söker man på nätet finns det en hel uppsjö av olika recept – de flesta på engelska. För någon vecka sedan tog jag mig i kragen och skaffade mig en måttsats som var i just engelska mått, dvs 1 cup, 1/2 cup osv. Så igår gjorde jag mitt första försök, letade upp ett recept – med bara 3 ingredienser, och gjorde min första batch. De blev jättegoda. Jag använde mitt favorit jordnötssmör som är ekologiskt och utan tillsatt socker

236 ml jordnötssmör
118 ml socker
ett ägg

Värm ugnen till 160grader.
Blanda alla ingredienser med stor sked tills väl blandat.
Rulla in 24 bollar, placera dem 12st på en plåt. Platta med gaffel.
Baka 20 min. eller tills de är lätt gyllene, övergrädda inte. Låt dem svalna 5 min. på bakplåten, låt dem sedan svalna helt på galler.

peanut butter cookies 2

Peanut butter cookies

Something I’ve been curious about for a long time now is a peanut butter cookie. If you search online, there’s a whole bunch of different recipes – most of them in English. About a week ago I finally got myself a measurement kit that was in the right English measurements, ie, 1 cup, 1/2 cup, etc. And yesterday I went for it, found a recipe – with just three ingredients, and made my first batch. They were so yummy. I used my favorite organic peanut butter with no added sugar

1 cup Smooth Peanut Butter
1/2 cup sugar
1 egg

Heat oven to 325 ° F.
Mix all the ingredients with large spoon Until well blended.
Roll into 24 balls; place, 4 inches apart, on baking sheets. Flatten with fork.
Bake 20 min. Until or lightly browned. (Do not over bake.) Cool 5 minutes. on baking sheets; Transfer to wire racks. Cool completely.

peanut butter cookies 3

 

Peanut butter cookies
Author: 
Cuisine: Kakor
 
Superenkla kakor med bara tre ingredienser 24st
Ingredients
  • 236 ml jordnötssmör
  • 118 ml socker
  • ett ägg
Instructions
  1. Värm ugnen till 160grader.
  2. Blanda alla ingredienser med stor sked tills väl blandat.
  3. Rulla in 24 bollar, placera dem 12st på en plåt. Platta med gaffel.
  4. Baka 20 min. eller tills de är lätt gyllene, övergrädda inte.
  5. Låt dem svalna 5 min. på bakplåten, låt dem sedan svalna helt på galler.