Ca 25 st stora
125 g smör
1 dl brunt farinsocker
2 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
5 ½ dl vetemjöl
1 påse Non stop (1 dl hackade i smeten och resten som dekorering)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Blanda smör, farinsocker, strösocker, ägg och vaniljsocker med en elvisp till en krämig smet.
3. Tillsätt kakao, bakpulver, salt, mjöl och 1 dl grovt hackade Non stop. Rör ihop allt till en deg.
4. Dela degen i ca 25 bitar eller fler om du du vill ha mindre kakor. Rulla degbitarna till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till bollarna och dekorera med några Non stop på varje kaka.
5. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 min.
Approximately 25 large cookies
125g butter
1 cup brown sugar
2 cups granulated sugar
2 eggs
2 tsp vanilla
1 tbsp cocoa
1 teaspoon baking powder
½ teaspoon salt
5 ½ cups flour
1 bag Non stop (1 cup chopped in the batter and the rest as decoration)
WHAT TO DO
1. Preheat the oven to 180 degrees
2. Mix the butter, brown sugar, granulated sugar, eggs and vanilla with an electric mixer until creamy batter.
3. Add the cocoa, baking powder, salt, flour and 1 cup coarsely chopped Non stop. Stir it all together into a dough.
4. Divide the dough into about 25 pieces or more if you want smaller cakes. Roll pieces of dough into balls and place on a baking sheet with parchment paper. Flatten the balls and decorate with some Non stop on each cookie.
5. Bake the cookies in the oven for about 15 min.
mums va gott 🙂
Hej Eva!Se5 vacker frdismaa du gjort pe5 din blogg, verkligen hf6stlig:)Kakan le5ter je4ttemumsig, har skrivit ner receptet.Se5 mycket fin lf6k du skf6rdat, e4lskar lf6k, i alla dess former.Larven e4r vacker, men man vill inte ha den i ve4xthuset, de4r e4r den bannlyst.Oj, vad me5nga le4ckra tomater ni har, nu me5ste solen lysa pe5 dem ett tag.Kortet med plommona e4r je4ttfint:)He4r lyser solen he4rligt idag:)Ha det se5 gott, och var re4dda om er.Kramizarmarie.haven@hotmail.com
That’s a skillful answer to a diffciult question
Sådana kakor brukade vi baka när jag var liten.
Ff6rresten, ne4r jag har sagt att jag inte e4ter kf6tt i Spanien har de sagt “-ok, du e4ter inte kf6tt, vill du ha lite snkkia?” “-eh, snkkia e4r liksom kf6tt…” “-va e4r det?”Och det e4r inget ske4mt, haha! Se5 att de ser tonfisk som veg har sina ff6rklaringar;)