Jag älskar hemlagad fast food, och det här är superenkelt
3 ägg
4 tomater
1 schalottenlök
1 förpackning rucola
1 burk marinerade kronärtskockor (avrunna)
salt
1 förpackning krutonger
olivolja
1 msk vitvinsvinäger
200g champinjoner
1,2 l vatten
3 dl polenta
2 tärningar grönsaksbuljong
1 msk smör
ädelost
Lägg äggen i en liten kastrull och täck med vatten. Koka upp och sjud 6-7 minuter. Låt äggen svalna i kallt vatten
Sallad: tärna tomaterna och finhacka löken. Lägg i en salladsskål och blanda ner rucola, kronärtskockor, 2 krm salt och krutongerna.
Skala och klyfta äggen och fördela över salladen. Ringla på lite olivolja och vitvinsvinäger.
Fräs champinjonerna i lite olivolja i en stekpanna i 4-5 minuter eller tills de fått fin färg. Krydda med salt och lägg i en skål
Häll vatten, polenta och smulade buljongtärningar i en kastrull och koka upp. Sjud på svag värme 8-10 minuter och rör om ofta. Rör ner smöret mot slutet av koktiden.
Fördela polentan i 4 tallrikar (gärna varma) och smula över ädelosten. Servera med champinjonerna och tomat- och äggsalladen.
Creamy polenta with blue cheese and egg- and tomato salad
I love homemade fast food, and this is super easy to make
3 eggs
4 tomatoes
1 shallot
1 package arugula
1 jar of marinated artichokes (drained)
salt
1 package of croutons
olive oil
1 tablespoon white wine vinegar
200g mushrooms
1,2 liters of water
300 ml of polenta
2 cubes vegetable broth
1 tablespoon butter
blue cheese
Add the eggs in a small saucepan and cover with water. Bring to the boil and simmer for 6-7 minutes. Allow the eggs to cool in cold water
Salad: dice the tomatoes and finely chop the onion. Place them in a salad bowl and add the arugula, artichokes, 2 pinches of salt and croutons.
Peel and split the eggs and spread over the salad. Drizzle a little olive oil and white wine vinegar.
Saute the mushrooms in a little olive oil in a frying pan for 4-5 minutes or until golden. Season with salt and place in a bowl
Pour water, polenta and crumbled stock cubes in a saucepan and bring to a boil. Simmer on low heat for 8-10 minutes, stirring frequently. Stir in the butter at the end of cooking time.
Divide the polenta into 4 plates (preferably hot), and precious little of the cheese. Serve with mushrooms and tomato and egg salad.
- 3 ägg
- 4 tomater
- 1 schalottenlök
- 1 förpackning rucola
- 1 burk marinerade kronärtskockor (avrunna)
- salt
- 1 förpackning krutonger
- olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 200g champinjoner
- 1,2 l vatten
- 3 dl polenta
- 2 tärningar grönsaksbuljong
- 1 msk smör
- ädelost
- Lägg äggen i en liten kastrull och täck med vatten.
- Koka upp och sjud 6-7 minuter.
- Låt äggen svalna i kallt vatten
- Sallad: tärna tomaterna och finhacka löken.
- Lägg i en salladsskål och blanda ner rucola, kronärtskockor, 2 krm salt och krutongerna.
- Skala och klyfta äggen och fördela över salladen.
- Ringla på lite olivolja och vitvinsvinäger.
- Fräs champinjonerna i lite olivolja i en stekpanna i 4-5 minuter eller tills de fått fin färg.
- Krydda med salt och lägg i en skål
- Häll vatten, polenta och smulade buljongtärningar i en kastrull och koka upp.
- Sjud på svag värme 8-10 minuter och rör om ofta.
- Rör ner smöret mot slutet av koktiden.
- Fördela polentan i 4 tallrikar (gärna varma) och smula över ädelosten.
- Servera med champinjonerna och tomat- och äggsalladen.
This looks so yummy. Never had this before. Going to try this. Thank you for sharing.:)
http://www.hugshomemade.com
Åh ser jättegott ut !
Sv.: tack! Det blev ju gott också. 🙂
Tack själv 🙂
SV: Ska nog ta och testa redan i helgen