Chokladsnittar är enkla att göra och kan varieras i all oändlighet. Här är det bara fantasin som sätter gränser
35-40 st
150 g smör
1 1/2 dl socker
1/2 dl kakao
ca 3 1/2 dl vetemjöl
1/4 tsk hjorthornssalt
äggvita till pensling
Arbeta ihop alla ingredienserna i en matberedare eller för hand till en deg. Dela i 3 bitar och forma längder, ca 2 1/2 – 3 cm i diameter.
Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt och platta ut dem något. Pensla med uppvispad äggvita och strö över mandel.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader, ca 12-15 minuter. Skär i sneda bitar medan de ännu är varma.
Garnering
hackad mandel
Crunchy chocolate cuts
These chocolate canapé – cookies are simple to make and can be varied endlessly. The only limit here is your imagination
35-40 cookies
150g butter
150 ml of sugar
50 ml of cocoa
about 350 ml of flour
1/4 teaspoon salt antler
egg white to glaze
Garnish
chopped almonds
Work together all ingredients in a food processor or by hand into a dough. Split into 3 pieces and forming length, about 2 1/2 – 3 cm in diameter.
Place them on a baking sheet covered sheet and flatten them slightly. Brush with whipped egg white and sprinkle with almonds.
Bake in the oven at 200 gradet, about 12-15 minutes. Cut into slanting pieces while they are still warm.
- 150 g smör
- 1½ dl socker
- ½ dl kakao
- ca 3½ dl vetemjöl
- ¼ tsk hjorthornssalt
- äggvita till pensling
- Arbeta ihop alla ingredienserna i en matberedare eller för hand till en deg.
- Dela i 3 bitar och forma längder, ca 2½ - 3 cm i diameter.
- Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt och platta ut dem något.
- Pensla med uppvispad äggvita och strö över mandel.
- Grädda mitt i ugnen i 200 grader, ca 12-15 minuter.
- Skär i sneda bitar medan de ännu är varma.