ca 50-60st
125 g mörk eller ljus choklad
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
75 g smör, rumsvarmt
1/2 dl strösocker
1 1/2 dl farinsocker
1/2 tsk vaniljsocker
1 ägg
2 dl havregryn
Garnering
ca 75 g vit choklad, smält
Sätt ugnen på 180 grader
Hacka chokladen
Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt smör, strö- farin- och vaniljsocker, ägg havregryn och chokladen. Blanda ihop allt till en deg.
Kavla ut degen, ca 1/2 cm tjock, och stansa ut hjärtan med en liten pepparkaksform. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 8-12 minuter.
Låt kakorna kallna och ringla sedan över smält choklad.
Men de är precis lika goda utan den vita chokladen 🙂
50-60 pc
125 g dark or light chocolate
2 cups flour
1/2 teaspoon baking soda
1 pinch of salt
75 g butter, unsalted
1/2 cup granulated sugar
1 1/2 cups brown sugar
1/2 teaspoon vanilla
1 egg
2 cups rolled oats
Garnish
75 g white chocolate, melted
Preheat the oven to 180 degrees
chop the chocolate
Mix flour, baking powder and salt. Add butter, sugar, brown sugar and vanilla sugar, eggs, oatmeal and chocolate. Mix everything together into a dough.
Roll out the dough about 1/2 cm thick, and punch out hearts with a small cookie cutter. Place them on baking trays with baking paper.
Bake the cookies in the oven for 8-12 minutes.
Allow the cookies to cool and then drizzle over the melted chocolate.
But they ar just as tasty without the garnish
sv: Det är lätt att längta tillbaka till Gotland 🙂
Älskar allt med havre!