Jag har hamnat i någon typ av espresso-muscovadosocker fas. Det är verkligen något speciellt med smaken av stark kaffe och lakritsaktigt sött.
Det här är min uppdaterade version av klassikern snoddas – eller kärleksmums
30-35 bitar
150 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl strösocker
1 dl mörk muscovado socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk siktad kakao
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk espresso
1 1/2 dl mjölk
Glasyr
75 g smör eller margarin
1-2 msk espresso
1 msk siktad kakao
2 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl florsocker
Garnering
kokosflingor eller strössel
Sätt ugnen på 175 grader
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med mjölken och matfettet.
Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 30X40 cm.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Låt den svalna
Smält under tiden matfettet till glasyren. Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning.
Bred glasyren över kakan. Strö på rikligt med kokos.
Skär kakan i fyrkantiga bitar
Espressocake
I have fallen in some type of espresso-muscovadosugar phase. There is something special about the taste of strong coffee and that little licoricesweetness.
This is my update version of the classic Swedish cake snoddas – or love mums
30-35 pcs
150 g butter or margarine
2 eggs
300 ml of granulated sugar
100 ml of dark muscovado sugar
2 teaspoon vanilla
1 tablespoons sifted cocoa
450 ml of flour
2 teaspoons baking powder
2 tablespoons espresso
150 ml of milk
Glaze
75 g butter or margarine
1-2 tablespoons of espresso
1 tablespoons sifted cocoa
2 teaspoon vanilla
350 ml of powdered sugar
Garnish
grated coconut or sprinkles
Preheat the oven to 175 degrees
Melt the butter and let it cool. Beat eggs and sugar until fluffy. Add the dry ingredients alternating with the milk and the melted butter.
Pour the batter into a greased and floured baking tray, 30×40 cm.
Bake in the bottom of the oven for about 15 minutes. Let it cool
As the cake cools, melt the butter for the glaze. Add the other ingredients under stirring.
Spread the icing over the cake. Sprinkle generously with coconut.
Cut the cake into square pieces
- 150 g smör eller margarin
- 2 ägg
- 3 dl strösocker
- 1 dl mörk muscovado socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 msk siktad kakao
- 4½ dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 msk espresso
- 1½ dl mjölk
- Glasyr
- 75 g smör eller margarin
- 1-2 msk espresso
- 1 msk siktad kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 3½ dl florsocker
- Garnering
- kokosflingor eller strössel
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält matfettet och låt det svalna.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med mjölken och matfettet.
- Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 30X40 cm.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
- Låt den svalna
- Smält under tiden matfettet till glasyren.
- Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning.
- Bred glasyren över kakan.
- Strö på rikligt med kokos.
- Skär kakan i fyrkantiga bitar