Cheesecake med pepparka och Roquefort
Author: 
Recipe type: Dessert
 
Det här är en cheesecake med mycket smak, så är du ingen ostälskare är det här ingen cheesecake för dig. Det här receptet ger 2 cheesecakes ( ca 25 port)
Ingredients
  • Cheesecake
  • 400 g pepparkakor
  • 100g smör
  • 800 g färskost
  • 4 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • Topping
  • 400 g färskost
  • 400g roquefort
  • 200 g pepparkaka
  • 250 g strösocker
  • 2 ekologiska apelsiner
Instructions
  1. Cheesecake
  2. Krossa pepparkakorna till smulor, smält smör och rör ihop.
  3. Tryck ut blandningen i botten på två springformar och grädda i ca 5 minuter i 180 grader.
  4. Vispa färskost, ägg och socker och fyll i formarna. Grädda i ca 30 minuter
  5. Topping
  6. Vispa ihop färskost och roquefort och stryk ut på cheesecaken och grädda ytterligare 15 minuter. Låt kakan svalna i kylen.
  7. Gör en mörk karamell med 150 g strösocker, krossa pepparkakorna grovt och blanda i, häll ut på en siliconmatta och låt stelna.
  8. Kacka till ett ströllse att toppa med.
  9. Skala apelsinerna med en skalare (se till att inget av det vita följer med) och behåll hela eller strimmla tunt på längden. Koka skalen i 100 g strösocker och saften från apelsinerna.
  10. Koka sakta tills det är en trög karamell, lyft ur eller sila skalen och garnera cheesecaken med.
Recipe by CeciliaSderlund at https://ceciliasderlund.se/cheesecake-med-pepparka-och-roquefort/