Italiensk bondomelett med fetaost och tomatbruscgetta
Author: 
Recipe type: Brunch
Cuisine: Italian
 
Omeletter är perfekta både som frukost, brunch eller varför inte som en lättare middag efter en stressig dag. 4 portioner
Ingredients
  • 2 msk tomatpuré
  • 1½ msk balsamvinäger
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk strösocker
  • 3 vitlöksklyftor (2 pressade)
  • 1 bakpotatis
  • 1 rödlök
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • olivolja
  • 6 ägg
  • ½ dl mjölk
  • 1 citron
  • salt
  • peppar
  • 1 ask fryst gräslök
  • 1 påse babyspenat
  • 200 g fetaost
  • 2 ciabatta
  • 2 tomater
  • 1 zucchini
Instructions
  1. Sätt ugnen på 250 grader
  2. Blanda tomatpuré, balsamvinäger, vatten, strösocker och en pressad vitlöksklyfta i en listen skål.
  3. Skala och skär potatisen i små tärningar, ca 1x1cm.
  4. Klyfta rödlöken.
  5. Fräs potatis och lök med 1 pressad vitlöksklyfta och torkad rosmarin i en stekpanna med lite olivolja (som tål ugnsvärme) i ca 4-5 minuter.
  6. Vispa ihop ägg, mjölk, finrivet skal från citronen, salt, peppar och gräslöken.
  7. Sänk värmen och tillsätt babyspenat till stekpannan.
  8. Rör försiktigt ner äggblandningen.
  9. Smula över fetaosten och ringla över tomatsåsen.
  10. Stek omeletten på låg värme i 5-6 minuter.
  11. Ställ sedan in pannan i nedre delen av ugnen och tillaga klar i ca 8-9 minuter, eller tills allt stelnat.
  12. Dela ciabatta på mitten och rosta högt upp i ugnen några minuter till snittytan fått fin färg.
  13. Finhacka tomaterna.
  14. Gnid in brödhalvorna med vitlök, toppa med tomater och salt, gärna flingsalt.
  15. Skala zucchini och fortsätt hyvla långa remsor med potatisskalaren.
  16. Dressa med lite olivolja, saften från citronen, salt och peppar.
  17. Servera omeletten med tomatbruschetta och zucchinisalladen.
Recipe by CeciliaSderlund at https://ceciliasderlund.se/italiensk-bondomelett-med-fetaost-och-tomatbruscgetta/