Blåbärsrulltårta
Author: 
Recipe type: Rulltårta
 
Det här är ett klassikt recept så du kan byta ut fyllningen till i stort sett vad du vill. Du kan även byta ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl 10 bitar
Ingredients
  • 3 ägg
  • 2dl strösocker
  • 2 msk vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • Fyllning
  • ca 1 dl fast sylt
Instructions
  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Tillsätt vattnet och mjölet blandat med bakpulver.
  3. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper.
  4. Grädda bottnen i 250 grader i ca 5 minuter
  5. Stjälp upp på sockrat bakpapper.
  6. Bred på sylt och rulla ihop från långsidan.
  7. Låt kallna
Recipe by CeciliaSderlund at https://ceciliasderlund.se/blabarsrulltarta/