Italiensk pasta med getost och rostade pinjenötter
Author: 
Recipe type: Vegetarisk pasta
Cuisine: Italian
 
Det här är ett av mina favoritrecept när det gäller pastarätter. Lika smakrikt som det är färgglatt.
Ingredients
  • ½ rödlök
  • 1 förpackning rucola
  • 1 ask babyplommontomater
  • olivolja
  • salt
  • 150 g chevrette
  • 50 pinjenötter
  • 360 g orecchiettepasta
  • 500 g gröna frysta ärtor
  • 25 g smör
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • svartpeppar
Instructions
  1. Skiva rödlöken tunt, blanda med rucola, babyplommontomater, olivolja och salt i en salladsskål
  2. grovriv chevrette
  3. Rosta piijenötterna i en torr het stekpanna.
  4. Passa noga så att de inte blir brända. Lägg upp i skålar
  5. Koka pastan enligt anvisningarna.
  6. Lägg de frysta ärtorna i en kastrull.
  7. Täck med vatten och koka upp. Låt sjuda 2-3 minuter.
  8. Häll av ärtorna, men spara 1 dl kokvatten.
  9. Smält smör i en liten kastrull.
  10. Tillsätt den pressade vitlöken och fräs på låg värme i 2-3 minuter.
  11. Tillsätt till vitlökssmöret: hälften av ärtorna, kokvattnet, salt, vitvinsvinäger och hälften av den rivna osten.
  12. Mixa till en slät puré
  13. Blanda avrunnen pasta med resten av ärterna och ärtpurén.
  14. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  15. Toppa ärtpastan med resten av osten och de rostade pinjenötterna.
  16. Servera med tomatsalladen.
Recipe by CeciliaSderlund at https://ceciliasderlund.se/italiensk-pasta-med-getost-och-rostade-pinjenotter/