Sweet corn gazpacho med bönsalsa och riven halloumi
Author: 
Recipe type: Soup
 
En kall, svalkande soppa är ett måste under varma, lata sommardagar.
Ingredients
  • 125 g babyplommontomater
  • ½ förpackning salladslök
  • 1 frp svarta bönor, sköljda och avrunna
  • 1 frp fryst koriander
  • ½ msk sambal oelek
  • 1 lime
  • salt
  • 1 frp tinade majskolvar
  • ½ gurka
  • lantbröd
  • 2 gula paprikor
  • 3 gula tomater
  • 1 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 dl vatten
  • 4 msk olivolja
  • 1 frp halloumi
Instructions
  1. Salsa: dela plommontomaterna och skiva salladslöken tunt.
  2. Lägg i en skål med de svarta bönorna, halva förpackningen av den frysta koriandern och sambal oelek.
  3. Tillsätt rivet skal från limen och pressad saft från ena halvan. Smaka av med salt
  4. Gazpacho: skär av kornen från majskolvarna.
  5. Skala gurkan.
  6. Skär gurka, 2 skivor lantbröd, paprikor, tomaterna, schalottenlöken och vitlöken i mindre bitar.
  7. Lägg allt i en bunke med vatten, olivolja, salt och pressad saft från den andra limehalvan.
  8. Låt stå 2-4 minuter och mixa sedan slät med en stavmixer.
  9. Smaka av med lite salt.
  10. Grovriv halloumi och lägg i en skål.
  11. Toppa sweet corn gazpacho med riven halloumi och resten av den frysta korianderns.
  12. Servera med het bönsalsa och resten av brödet.
Recipe by CeciliaSderlund at https://ceciliasderlund.se/sweet-corn-gazpacho-med-bonsalsa-och-riven-halloumi/