Brownie med vanilj- och saltrostade frön
Author: 
Recipe type: Brownie
Cuisine: Kakor
 
En twist på en klassiker. En jättegod brownie med frön rostade i vanilj och salt. 24 bitar
Ingredients
  • 100 g rostade hasselnötter
  • 250 g smör
  • 2 dl kakao
  • 4 ägg
  • 4½ dl strösocker
  • ½ tsk flingsalt
  • 2 krm vaniljpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1½ dl blandade frön, t ex linfrön, solrosfrön, pumpafrön
  • 10 g smör
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
Instructions
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form, ca 20*30 cm.
  3. Hacka nötterna.
  4. Smält smöret och rör ner kakao.
  5. Röra ihop ägg och socker i en bunke.
  6. Vänd ner kakaoblandningen, salt, vaniljpulver, nötter och mjölet blandat med bakpulver. Rosta frön i en torr, varm stekpanna.
  7. Rör i smör och flingsalt.
  8. Bred ut smeten i formen och strö på de rostade fröna.
  9. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min.
  10. Låt svalna och skär kakan i rutor.
  11. Förvara i kyl.
Recipe by CeciliaSderlund at https://ceciliasderlund.se/brownie-med-vanilj-och-saltrostade-fron/