Pinocchiotårta
Author: 
Recipe type: Tårta
 
Pinocchiotårta är en väldigt enkel och god tårta som kan varieras på många olika sätt. Jag älskar att fylla den med bär eller frukt och vispad grädde. En riktig sommartårta som smakar bäst i trädgården. ca 12 bitar
Ingredients
  • 75 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 5 äggulor
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 4 msk mjölk
  • Maräng
  • 5 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 35 g mandelspån
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
Instructions
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smörj ett bakplåtspapper väl och lägg det i en långpanna, 30x40 cm.
  3. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna, ett i taget, och rör en stund mellan varje.
  4. Blanda mjölet med bakpulvret. Rör ner detta och mjölken.
  5. Bred ut smeten.
  6. Vispa vitorna med sockret till en marängsmet.
  7. Bred den lite ojämnt över smeten i formen. Strö på mandelspånen.
  8. Grädda bottnen i mitten eller nedre delen av ugnen tills marängen fått färg och sockerkakan är torr, ca 20 minuter.
  9. Låt kakan svalna något.
  10. Lossa den från pappret och dela den mitt itu på längden eller tvären, beroende på vilken form du önskar.
  11. Vispa grädden och bred den på ena botten med marängsidan uppåt.
  12. Lägg den andra botten ovanpå med marängsidan uppåt.
Recipe by CeciliaSderlund at https://ceciliasderlund.se/pionocciotarta/