Krämig polenta med ädelost och ägg- och tomatsallad
Author: 
Recipe type: Middag
 
Hemmagjord fastfood 4 portioner
Ingredients
  • 3 ägg
  • 4 tomater
  • 1 schalottenlök
  • 1 förpackning rucola
  • 1 burk marinerade kronärtskockor (avrunna)
  • salt
  • 1 förpackning krutonger
  • olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 200g champinjoner
  • 1,2 l vatten
  • 3 dl polenta
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 1 msk smör
  • ädelost
Instructions
  1. Lägg äggen i en liten kastrull och täck med vatten.
  2. Koka upp och sjud 6-7 minuter.
  3. Låt äggen svalna i kallt vatten
  4. Sallad: tärna tomaterna och finhacka löken.
  5. Lägg i en salladsskål och blanda ner rucola, kronärtskockor, 2 krm salt och krutongerna.
  6. Skala och klyfta äggen och fördela över salladen.
  7. Ringla på lite olivolja och vitvinsvinäger.
  8. Fräs champinjonerna i lite olivolja i en stekpanna i 4-5 minuter eller tills de fått fin färg.
  9. Krydda med salt och lägg i en skål
  10. Häll vatten, polenta och smulade buljongtärningar i en kastrull och koka upp.
  11. Sjud på svag värme 8-10 minuter och rör om ofta.
  12. Rör ner smöret mot slutet av koktiden.
  13. Fördela polentan i 4 tallrikar (gärna varma) och smula över ädelosten.
  14. Servera med champinjonerna och tomat- och äggsalladen.
Recipe by CeciliaSderlund at https://ceciliasderlund.se/kramig-polenta-med-adelost-och-agg-och-tomatsallad/