Knaperstekt gnocchi med salvia och italiensk bönsallad
Author: 
Recipe type: Vegetariskt
 
Snabb och enkelt rätt med mycket smak
Ingredients
  • 1 zucchini
  • ½ röd lök
  • 1 burk svarta bönor (sköljda och avrunna)
  • 100 g rucola
  • 800 g potatisgnocchi
  • ½ fänkål
  • 1 bananschalottenlök
  • 2 msk smör
  • olivolja
  • 2 tsk torkad salvia
  • salt
  • balsamvinäger
  • 1 bit chevrett
Instructions
  1. Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten.
  2. Dela och gröp ur kärnhuset på zucchinin och grovriv den.
  3. Skiva rödlöken
  4. Bönsallad: lägg hälften av zucchinin och all rödlök i en salladsskål.
  5. Tillsätt de svarta bönorna och rucola. Ställ åt sidan
  6. Lägg ner gnocchin i det kokande vattnet. Koka 2 minuter och häll av.
  7. Skiva fänkålen tunt och finhacka bananschalotten.
  8. Hetta upp 2msk smör och 2 msk olivolja i en stor stekpanna.
  9. Fräs avrunnen gnocchi 4-5 minuter eller tills den är gyllenbrun.
  10. Tillsätt salvia, hackad lök, resten av zucchinin och fänkålen till pannan.
  11. Låt fräsa ytterligare 2-3 minuter.
  12. Dressa bönsalladen med olivolja, salt och balsamvinäger
  13. Grovriv chevrett över gnocchipannan och servera med italiensk bönsallad
Recipe by CeciliaSderlund at https://ceciliasderlund.se/knaperstekt-gnocchi-med-salvia-och-italiensk-bonsallad/