Knaperstekt gnocchi med salvia och italiensk bönsallad
Author: Cecilia
Recipe type: Vegetariskt
- 1 zucchini
- ½ röd lök
- 1 burk svarta bönor (sköljda och avrunna)
- 100 g rucola
- 800 g potatisgnocchi
- ½ fänkål
- 1 bananschalottenlök
- 2 msk smör
- olivolja
- 2 tsk torkad salvia
- salt
- balsamvinäger
- 1 bit chevrett
- Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten.
- Dela och gröp ur kärnhuset på zucchinin och grovriv den.
- Skiva rödlöken
- Bönsallad: lägg hälften av zucchinin och all rödlök i en salladsskål.
- Tillsätt de svarta bönorna och rucola. Ställ åt sidan
- Lägg ner gnocchin i det kokande vattnet. Koka 2 minuter och häll av.
- Skiva fänkålen tunt och finhacka bananschalotten.
- Hetta upp 2msk smör och 2 msk olivolja i en stor stekpanna.
- Fräs avrunnen gnocchi 4-5 minuter eller tills den är gyllenbrun.
- Tillsätt salvia, hackad lök, resten av zucchinin och fänkålen till pannan.
- Låt fräsa ytterligare 2-3 minuter.
- Dressa bönsalladen med olivolja, salt och balsamvinäger
- Grovriv chevrett över gnocchipannan och servera med italiensk bönsallad
Recipe by CeciliaSderlund at https://ceciliasderlund.se/knaperstekt-gnocchi-med-salvia-och-italiensk-bonsallad/
3.5.3208