Flap jacks
Author: 
Recipe type: Kakor
 
Flap jacks är en slags söta kakor med bland annat havre, jordnötssmör och sirap i grunden. Doppade dem i choklad - passar perfekt jordnötssmöret. 30 st
Ingredients
  • 350 g smör eller margarin
  • 2½ dl rårörsocker strö
  • ⅘ dl ljus sirap
  • 100 g jordnötssmör
  • 13 dl havregryn
  • 1 msk solrosfrön
  • 1 msk sesam- eller vallmofrön
  • 200 g mörk och/eller vit choklad till garnering
Instructions
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Klä en ugnssäker form, 30x25 cm (för 30 st) med bakplåtspapper.
  3. Smält matfettet långsamt i en vid kastrull, tillsätt rårörsocker, sirap och jordnötssmör.
  4. Rör tills allt är blandat och mjukt.
  5. Tillsätt havregryn, solros- och sesamfrö. Blanda väl.
  6. Häll blandningen i formen, platta till så att det är ca 2 cm tjockt.
  7. Sätt formen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  8. Låt kakan svalna i formen ca 15 minuter innan den lossas.
  9. Skär rektangulära bitar och doppa dem till hälften i smält choklad.
Recipe by CeciliaSderlund at https://ceciliasderlund.se/flap-jacks/