Påsktårta
Author: 
Recipe type: Tårta
 
Här kommer receptet på vår påsktårta. Fylld med härlig vaniljkräm och ekologiskt hallonsylt. Toppad med vispad grädde, färgad kokos och strössel.
Ingredients
  • Sockerkaka
  • 3 ägg
  • 2½ dl (225g) socker
  • drygt 3dl (200g) vetemjöl
  • 1 dl varmt vatten
  • ½ tsk bakpulver
  • lite vaniljsocker
  • eller rivet citronskal
  • Vaniljkräm
  • 2 äggulor
  • 2 msk (30g) vetemjöl
  • 50 g florsocker
  • 2½ dl mjölk
  • Vaniljsocker, vaniljstång eller citronskal
  • 1 gelatinblad
  • Dekoration
  • 3dl vispad grädde
  • kokos, färgad med grön karamellfärg
  • strössel
Instructions
  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt det varma vattnet under vispning.
  2. Sikta vetemjölet och vänd det försiktigt ner tillsammans med bakpulvret. Smaksätt med vaniljsocker eller rivet citronskal
  3. Smörj och bröa en form, 25 cm i diameter, och häll i smeten.
  4. Grädda i 175 grader ca 30-50 minuter.
  5. Lägg gelatinbladet i kallt vatten, jag använde vegansk gelatin.
  6. Vispa äggulor och sockret pösigt i en tjockbottnad kastrull av rostfritt stål.
  7. Sikta mjölet och blanda ner.
  8. Tillsätt mjölk och vanilj eller citronskal.(Mm du, som jag, smaksätter med vaniljstång delar du stången på längden och kokar tillsammans med mjölken. Sedan skrapar du ur den)
  9. Låt krämen koka på svag värme under vispning 3-5 minuter
  10. Krama ur gelatinbladet och vispa ner i krämen
  11. Dela den avsvalnade kakan i tre bottnar. Bred fyllningen mellan lagren.
  12. Täck hela tårtan med vispad grädde och dekorera med grön kokos och strössel. Lägg påskäggen i mitten. Dekorera med kycklingar.
Recipe by CeciliaSderlund at https://ceciliasderlund.se/pasktarta/