Indisk dhalgryta
Author: 
Recipe type: Vegetariskt
Cuisine: Indisk
 
Indisk dhalgryta, fylld med rika kryddor, serverat med naanbröd, är perfekt för kalla och gråa dagar
Ingredients
  • 1 lök
  • 2 morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk riven, färsk ingefära
  • 2 tsk koriander
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 2 krm malen kanel
  • 4 dl röda linser
  • 400 g krossade tomater
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • salt
  • lime
  • Till servering
  • ris
  • naanbröd
Instructions
  1. Skala lök, morötter och vitlök. Tärna lök och morötterna och finhacka vitlöken.
  2. Fräs lök, morötter och vitlök i oljan i några minuter. Rör ned ingefära, koriander, kummin och kanel. Häll i linserna och rör om ordentligt, tillsätt sedan krossade tomater, kokosmjölk, grönsaksbuljong och vatten. Låt det koka sakta under lock i 25 - 30 minuter. Smaka av med salt och limejuice.
  3. Servera med ris och naanbröd.
Recipe by CeciliaSderlund at https://ceciliasderlund.se/indisk-dhalgryta/