Amerikansk cookie med choklad och kola
Author: Cecilia
Recipe type: Kaka
- 200 g mörk choklad (spar ca 4 bitar till garneringen)
- 100 g Dumlekola
- 175 g smör, rumsvarmt
- 1 ½ dl strösocker
- 1 ½ dl farinsocker
- 1 ägg
- 1 ½ tsk bikarbonat
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 1 dl havregryn
- 3 ¾ dl vetemjöl
- Garnering
- ca 4 bitar choklad, grovhackad
- florsocker
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka chokladen grovt och skär dumlen i bitar.
- Vispa smör, socker och farinsocker pösigt i en bunke.
- Blanda ner ägget.
- Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl.
- Blanda ihop allt till en deg.
- Blanda ner choklad och dumlen. Rör ihop allt till en smulig deg.
- Tryck ut smeten i en smord och bröad springform, 22–23 cm i diameter.
- Strö över lite grovhackad choklad.
- Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna i formen.
- Pudra över lite florsocker före servering.
Recipe by CeciliaSderlund at https://ceciliasderlund.se/amerikansk-cookie-med-choklad-och-kola/
3.5.3208