Amerikansk cookie med choklad och kola
Author: 
Recipe type: Kaka
 
12–14 bitar
Ingredients
  • 200 g mörk choklad (spar ca 4 bitar till garneringen)
  • 100 g Dumlekola
  • 175 g smör, rumsvarmt
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 ½ dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 dl havregryn
  • 3 ¾ dl vetemjöl
  • Garnering
  • ca 4 bitar choklad, grovhackad
  • florsocker
Instructions
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka chokladen grovt och skär dumlen i bitar.
  3. Vispa smör, socker och farinsocker pösigt i en bunke.
  4. Blanda ner ägget.
  5. Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl.
  6. Blanda ihop allt till en deg.
  7. Blanda ner choklad och dumlen. Rör ihop allt till en smulig deg.
  8. Tryck ut smeten i en smord och bröad springform, 22–23 cm i diameter.
  9. Strö över lite grovhackad choklad.
  10. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna i formen.
  11. Pudra över lite florsocker före servering.
Recipe by CeciliaSderlund at https://ceciliasderlund.se/amerikansk-cookie-med-choklad-och-kola/