Tandoorilax med mangosallad och limesalsa
Author: 
Recipe type: Dinner
Cuisine: Indian
 
Lax är räddaren i nöden när fantasin tryter i köket. Den här gången har den fått en lite indisk tvist med tandoori krydda och fräsch lime
Ingredients
  • 1½ dl gräddfil
  • 300 g laxfilé
  • 1 lime
  • 1 ask frusen mango (tinad)
  • ½ påse orzo-mix
  • ½ rödlök
  • 1 msk tandoorikrydda
  • chili flakes
  • ½ msk olivolja
  • salt
Instructions
  1. Sätt ugnen på 250 grader
  2. Koka orzo-mixen enligt anvisning på förpackningen
  3. Lägg laxfilén i en liten ugnsform klädd med bakplåtspapper. Gnid in den med ½ tsk salt och tandoori krydda. Tillaga 8-10 minuter eller tills den är klar.
  4. Limesalsa: blanda gräddfil med finrivet skal från limen, 1krm salt och lite chili flakes i en liten skål.
  5. Skiva rödlöken och lägg i en skål. Blanda ner mango, saft från limen och olivolja. Smaka av med salt och lite chili flakes.
  6. Servera den ugnsbakade tandoori laxen med mangosallad, limesalsa och nykokt orzo-mix
Recipe by CeciliaSderlund at https://ceciliasderlund.se/tandorilax-med-mangosallad-och-limesalsa/