Marockansk grön curry med fetaost och cashewnötter
Author: 
Recipe type: Dinner
Cuisine: Marockan
 
Det Marockanska köket är fullproppat med härliga smaker och vackra färger.
Ingredients
  • 1¾ dl basmatiris
  • 1 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • ½ ask fryst ingefära
  • ½ msk spiskummin
  • ½ msk malen koriander
  • 1 burk konserverade körsbärstomater
  • 1 dl vatten
  • ½ tsk sambal oelek
  • 1 tsk honung
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 250g ärtor (frysta)
  • 100g fetaost
  • dill
  • ½ dl cashewnötter
Instructions
  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Klyfta löken och fräs i lite olivolja i en kastrull
  3. Tillsätt vitlöken och ingefäran, fräs ytterligare 2-3 minuter.
  4. Tillsätt spiskummin, koriander, körsbärstomater, vatten, sambal oelek, honung och buljongtärningen. Låt sjuda i 4-5 minuter.
  5. Rör ner ärtorna och sjud ytterligare i 4-5 minuter.
  6. Tärna fetaosten och finhacka dillen.
  7. Strö fetaost, dill och cashewnötter över grytan och servera med nykokt ris.
Recipe by CeciliaSderlund at https://ceciliasderlund.se/marockansk-gron-curry-med-fetaost-och-cashewnotter/