Citrontorks med ärt- och mandelpesto och Grana Padano
Author: 
Recipe type: Dinner
Cuisine: Fish
 
Smakrik och enkel fiskrätt 2 personer
Ingredients
  • ½ citron
  • 300 g torskrygg
  • olivolja
  • ½ tsk salt
  • nymalen svartpeppar
  • 180 g cavatappipasta
  • 1 scharlottenlök
  • smör
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 250 g gröna, frysta ärtor
  • 1dl vatten
  • 25 g mandelspån
  • 50 g Grana Padano
  • Sugar snaps
Instructions
  1. Kontrollera så att fisken är väl tinad
  2. Sätt ugnen på 175 grader
  3. Finriv skalet från citronen och lägg undan
  4. Lägg torsken i en smord ugnsform.
  5. Ringla över olivolja.
  6. Krydda med salt och peppar.
  7. Skiva den använda citronhalvan och lägg på fisken.
  8. Tillaga mitt i ugnen 12-14 minuter, eller tills torsken är klar.
  9. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen
  10. Skiva löken, hetta upp lite smör i en kastrull och fräs lök och pressad vitlök.
  11. Tillsätt ärtorna och vatten. Koka upp och ta från värmen.
  12. Tillsätt mandelspån och Grana Padano.
  13. Mixa med stavmixer i kastrullen.
  14. Blanda nykokt pasta med ärtpesto och citronskal.
  15. Smaka av med salt och peppar.
  16. Servera ärtpestopastan med citronbakad torskrygg och sugar snaps.
Recipe by CeciliaSderlund at https://ceciliasderlund.se/citrontorks-med-art-och-mandelpesto-och-grana-padano/