Daimkaka
Author: 
Recipe type: Mjuk kaka
 
Den här daimkakan kommer att bli mycket uppskattad av dina gäster. Ett tips är att låta 100g nougat smälta på kakan innan du lägger på daimen
Ingredients
  • 4 st ägg
  • 4 dl socker
  • 175 gram smör
  • 5 msk kakao
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 gram daim
Instructions
  1. Vispa ägg och socker riktigt poröst
  2. Smält smöret och låt det svalna helt.
  3. Blanda samman de torra ingredienserna och häll i dem växelvis med det smälta smöret.
  4. Rör till en jämn smet.
  5. Klä en form, 30x40 cm, med bakplåtspapper och häll i smeten.
  6. Grädda i 175 grader i 20 minuter mitt i ugnen.
  7. Kakan skall fortfarande vara lite kladdig inuti.
  8. Hacka daimen och strö den över den varma kakan.
Recipe by CeciliaSderlund at https://ceciliasderlund.se/daimkaka/