Den här daimkakan gjorde jag till mina kollegor förra veckan, den blev mycket uppskattad. Ett tips är att låta 100g nougat smälta på kakan innan du lägger på daim
4 st ägg
4 dl socker
175 gram smör
5 msk kakao
3.5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
200 gram daim
Vispa ägg och socker riktigt poröst
Smält smöret och låt det svalna helt.
Blanda samman de torra ingredienserna och häll i dem växelvis med det smälta smöret. Rör till en jämn smet.
Klä en form, 30×40 cm, med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i 175 grader i 20 minuter mitt i ugnen. Kakan skall fortfarande vara lite kladdig inuti.
Hacka daimen och strö den över den varma kakan.
Daim cake
I made this daim-cake to my colleagues last week, it was much appreciated. One tip is to let 100g nougat melt on the cake before adding the daim
4 pcs eggs
400 ml of sugar
175 grams butter
5 tablespoons cocoa
350 ml of flour
2 teaspoon vanilla
200 grams daim
Beat eggs and sugar quite porous
Melt the butter and let it cool completely.
Mix together the dry ingredients and add alternately with the melted butter. Stir until smooth.
Line a mold, 30×40 cm with greaseproof paper and pour in the batter. Bake at 175 degrees for 20 minutes in the oven. The cake should still be a little sticky inside.
Chop daim and sprinkle it over the warm cake.
- 4 st ägg
- 4 dl socker
- 175 gram smör
- 5 msk kakao
- 3.5 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 200 gram daim
- Vispa ägg och socker riktigt poröst
- Smält smöret och låt det svalna helt.
- Blanda samman de torra ingredienserna och häll i dem växelvis med det smälta smöret.
- Rör till en jämn smet.
- Klä en form, 30x40 cm, med bakplåtspapper och häll i smeten.
- Grädda i 175 grader i 20 minuter mitt i ugnen.
- Kakan skall fortfarande vara lite kladdig inuti.
- Hacka daimen och strö den över den varma kakan.
Ser riktig god ut 🙂
Vilket plugin använder du till recepten? Letar efter en bra 🙂
Hihi…det är svårt och veta vad som är bäst. Jag pinnar ju mina recept på Pinterest också, så engelska känns bäst. Jag har bloggat förr på engelska och svenska läsare kunde störa sig på det för då behövde dem “anstränga” sig och orka inte läsa igenom allt 🙂
Jag testar att skriva både och, så får man se om det går i längden.
Jag älskar Pinterest och använder det så mycket själv när jag söker nåt 🙂 Har fixat Easy Recipe nu, så ska jag prova det med morgondagens recept.
Låter hur gott som helst. Kan dock inte baka det hemma pga nötter. Men dreglar lite när jag ser bilderna.
Sv. Det aka bli skönt när köket är klart. Det var hål i diskbänken. Tyvärr har vi så litet så blir inte så stor skillnad. Jag bakade bröd idag trots allt stök. 🙂
Ser super god ut! YUM!
http://stylequest.se/