Ljuvligt god kaka som påminner om kärleksmums. Det går bra att frysa in kakorna i en burk med tätslutande lock. Receptet kommer från Hembakat
20-24st
250 g smör
2 ½ dl Coca-Cola (ej Light eller Zero utan med vanligt socker)
½ dl kakao
4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 ägg
1 ½ dl mjölk
Glasyr
7 dl florsocker
115 g smör, smält
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3–4 msk Coca-Cola
Garnering
riven kokos
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt Coca-Cola och kakao och låt det puttra i ca ½ min. Ta bort kastrullen från värmen och låt blandningen svalna.
Blanda ihop strösocker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål. Tillsätt ägg, mjölk och Coca-Cola-blandningen. Rör ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i en ugnsform, ca 22 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den kallna i formen.
Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till en bredbar glasyr.
Bred ut glasyren på kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna innan du skär kakan i rutor.
Delightfully delicious cake that resembles love mums. It is possible to freeze the cookies in a jar with tight-fitting lids. The recipe comes from Hembakat
20-24st
250 g butter
2 ½ cups of Coca-Cola (not Light or Zero but with ordinary sugar)
½ cup cocoa
4 cups granulated sugar
5 cups flour
1 teaspoon baking powder
2 teaspoon vanilla
1 pinch of salt
2 eggs
1 ½ cups milk
Glaze
7 cups powdered sugar
115g butter, melted
3 tablespoons cocoa
2 teaspoon vanilla
3-4 tablespoons Coca-Cola
Garnish
grated coconut
Preheat the oven to 180 degrees. Melt the butter in a saucepan. Add Coca-Cola and cocoa and let it simmer for about ½ min. Remove the pan from the heat and let the mixture cool.
Mix together sugar, flour, baking powder, vanilla sugar and salt in a bowl. Add eggs, milk and Coca-Cola mixture. Stir everything together until smooth.
Pour the batter into a baking dish, about 22 x 35 cm, lined with baking paper.
Bake the cake at the bottom of the oven for 35-40 minutes. Allow to cool in the mold.
Glaze: Mix together all the ingredients for a spreadable frosting.
Spread the icing on the cake and sprinkle with coconut. Let the glaze harden before cutting the cake into squares.
mmm hur gott som helst såg det där ut =)
ha en fin onsdag
Kan avslöja att de gick åt fortare än jag trodde. Var knappt jag hann fota några 🙂
Yummy!