English below

God morgon
vad sägs om ett recept, ett sånt där superenkelt, snabbt och lätt som inte kräver någon ugn? Är du kvar? Bra.
Innan påsk så ramlade jag över det här receptet hos @skattis.1985 på instagram, och för oss som älskar kanelbullar men inte klarar av vetestärkelser så är det här the next best thing. Så goda

Du behöver
200g smör eller margarin
1 1/2 dl florsocker
0,5 dl vatten
1 msk vaniljsocker
2 msk kanel
2 tsk kardemumma
8 dl havregryn
Och pärlsocker att rulla dem i (eller kokos eller strössel om du hellre föredrar det)

Blanda alla ingredienser i en skål, ganska stor skål, det tar mer plats än man tror.
Rulla degen till lagom stora bollar
Rulla i pärlsocker och förvara i kylskåp – om det blir några kvar

Å bäst av allt, de är FODMAP vänliga

havrebollar4

Good morning
How about a recipe, a one that’s super easy and fast and that doesn’t require an oven? Still with me? Good.
Before Easter, I found this recipe at @skattis.1985 on instagram, and for those of us who love cinnamon buns but can’t handle wheat starch, this is the next best thing. So good

You need
200g butter or margarine
150 ml of icing sugar
50 ml water
1 tablespoon vanilla sugar
2 tablespoons cinnamon
2 teaspoons cardamom
800 ml of oats
And pearl sugar to roll them in (or grated coconut, or sprinkles if you prefer)

Mix all ingredients in a bowl, quite a large bowl, it ‘s more than you think.
Roll the dough into properly sized balls
Roll in pear sugar and store in refrigerator – if there’s any left 🙂

Oh, and the best thing, they are FODMAP friendly

havrebollar8

Cinnamon flavoured oat balls
 
Ingredients
  • 200g smör eller margarin
  • 1½ dl florsocker
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk kanel
  • 2 tsk kardemumma
  • 8 dl havregryn
  • Och pärlsocker att rulla dem i (kokos eller strössel går också bra)
Instructions
  1. Blanda alla ingredienser i en ganska stor skål, det tar mer plats än man tror.
  2. Rulla degen till lagom stora bollar
  3. Rulla i pärlsocker och förvara i kylskåp - om det blir några kvar