En twist på en klassiker. En jättegod brownie med frön rostade i vanilj och salt.
24 bitar
100 g rostade hasselnötter
250 g smör
2 dl kakao
4 ägg
4½ dl strösocker
½ tsk flingsalt
2 krm vaniljpulver
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1½ dl blandade frön, t ex linfrön, solrosfrön, pumpafrön
10 g smör
1 krm vaniljpulver
1 krm salt
Sätt ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form, ca 20*30 cm. Hacka nötterna. Smält smöret och rör ner kakao. Röra ihop ägg och socker i en bunke. Vänd ner kakaoblandningen, salt, vaniljpulver, nötter och mjölet blandat med bakpulver. Rosta frön i en torr, varm stekpanna. Rör i smör och flingsalt. Bred ut smeten i formen och strö på de rostade fröna. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt svalna och skär kakan i rutor. Förvara i kyl.
Brownie with vanilla- and salt roasted seeds
A twist on a classic. A delicious brownie with seeds roasted in the vanilla and salt.
24 pieces
100 g of roasted hazelnuts
250g butter
200 ml of cocoa
4 eggs
450 ml of granulated sugar
½ tsp salt flakes
2 tsp vanilla powder
300 ml of flour
½ teaspoon baking soda
150 ml of mixed seeds, such as flax seeds, sunflower seeds, pumpkin seeds
10 g butter
1 tsp vanilla powder
1 pinch of salt
Preheat the oven to 175 °. Add baking paper in a square shape, approximately 20 * 30 cm. Chop the nuts. Melt the butter and stir in cocoa. Stir together the eggs and sugar in a bowl. Fold in the cocoa mixture, salt, vanilla powder, nuts and flour mixed with baking powder. Roast the seeds in a dry, hot frying pan. Stir in the butter and salt flakes. Spread the batter into the pan and sprinkle with the toasted seeds. Bake in middle of oven 20-25 minutes. Let cool and cut the cake into squares. Store in refrigerator.
- 100 g rostade hasselnötter
- 250 g smör
- 2 dl kakao
- 4 ägg
- 4½ dl strösocker
- ½ tsk flingsalt
- 2 krm vaniljpulver
- 3 dl vetemjöl
- ½ tsk bakpulver
- 1½ dl blandade frön, t ex linfrön, solrosfrön, pumpafrön
- 10 g smör
- 1 krm vaniljpulver
- 1 krm salt
- Sätt ugnen på 175°.
- Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form, ca 20*30 cm.
- Hacka nötterna.
- Smält smöret och rör ner kakao.
- Röra ihop ägg och socker i en bunke.
- Vänd ner kakaoblandningen, salt, vaniljpulver, nötter och mjölet blandat med bakpulver. Rosta frön i en torr, varm stekpanna.
- Rör i smör och flingsalt.
- Bred ut smeten i formen och strö på de rostade fröna.
- Grädda i mitten av ugnen 20-25 min.
- Låt svalna och skär kakan i rutor.
- Förvara i kyl.
Mmmmmmmmmmmm……mums!
Låter smaskens! 😀
Dina brownies ser farligt goda ut! Angående grahamsgröten tycker jag att det är tiotusen gånger godare än havregrynsgröt 🙂
Åh nej, nej, grahamsgryn måste det vara! Inte grahamsmjöl. Det blir som klister >.<
Asså huuur gott låter inte det där? Mums!!
sv: I know, det var därför jag var tvungen att varna. Grahamsmjölsgröt är verkligen piss 😛 Don’t do it 😉
det var underbart med brännboll. Och jag vet att jag redan skrivit det men alltså DIN BAKNING förstör mig typ, för jag vill äta men KAN inte baka. Det blir fel till och med när jag måttar och utgår från recept.
Sv: haha, jag tror dig.
Är det så? Tack snälla (mission accomplished). Jag är precis lika förundrad över människor, som du, som jobbar som lärare. Inget jag skulle klara av 🙂
Oj, den där ser farligt god ut!! Måste nästan testa någon gång! 🙂