Vad passar bättre till förmiddagsfikat än nybakade ananasmuffins? Smakrika, söta och saftiga.
20-24st
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 1/2 dl vetemjöl
- 1 dl filmjölk
- 75 g smör, smält
- 1 burk krossad ananas, ca 225 g
Glasyr
- 3 1/2 dl florsocker
- 2-3 msk ananasspad (från konservburken)
- 1 ananasring, skuren i små bitar
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl. Rör ner det ihop med resten av ingredienserna i äggsmeten. Ställ ut 20-24 muffinsformar på en ugnsplåt eller i en muffinsform. Fyll dem till ca 3/4. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 13-15 minuter. Låt dem kallna. Glasyr. Blanda florsocker och ananasspad till en glasyr. Bred ut den på kakorna och toppa med en bit ananas.
What better suited to the morning coffee break than freshly baked pineapple muffins? Tasty, sweet and juicy.
20-24st
3 eggs
2 cups granulated sugar
2 teaspoons baking powder
1 teaspoon vanilla
3 1/2 cups flour
1 cup sour milk
75g butter, melted
1 can of crushed pineapple, about 225 g
Frosting
3 1/2 cups powdered sugar
2-3 tablespoons pineapple broth (from the can)
1 pineapple ring, cut into small pieces
Preheat the oven to 200 degrees. Beat eggs and granulated sugar until fluffy in a bowl. Mix baking soda, vanilla sugar and flour. Stir it with the rest of the ingredients into the egg mixture. Exhibit 20-24 muffin cups on a baking tray or in a muffin tin. Fill them to about 3/4. Bake the muffins in the oven for 13-15 minutes. Let them cool. Glaze. Mix the icing sugar and pineapple broth to a glaze. Spread it on the cookies and top with a slice of pineapple.
Göta petter! Dessa måste jag baka!
Absolut. Perfekt nu till Valborg 🙂
Hey, thanks for the blog article.Really thank you! Want more.