Min största svaghet är citron och marängpaj. Jag älskar kombinationen av den syrliga citronkrämen med den söta marängen. Om jag bara kunde så skulle jag utan svårigheter mumsa i mig en hel paj själv. Dessa godbitar är precis lika beroendeframkallande. Receptet kommer från Baked by Nina

100 g vit choklad
100 g smör
150 g kvarg
2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 citron
Garnering
100 g vit choklad
Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en liten fyrkantig bakform. Smält försiktigt vit choklad över ett vattenbad. Smält smör på låg värme i en kastrull. Blanda kvarg och strösocker till en slät smet. Tillsätt smör och smält choklad. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Riv citron och pressa ur saften och blanda i smeten. Sikta i mjölblandningen lite i taget och vänd försiktigt ihop till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 minuter.
Låt svalna helt och skär sedan upp i rutor. Smält på nytt vit choklad över vattenbad och ringla över kakan.

Min största svaghet är citron och marängpaj. Jag älskar kombinationen av den syrliga citronkrämen med den söta marängen. Om jag bara kunde så skulle jag utan svårigheter mumsa i mig en hel paj själv. Dessa godbitar är precis lika beroendeframkallande. Receptet kommer från Baked by Nina

100 g vit choklad
100 g smör 
150 g kvarg
2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 citron
 
Garnering
100 g vit choklad 
 
Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en liten fyrkantig bakform. Smält försiktigt vit choklad över ett vattenbad. Smält smör på låg värme i en kastrull. Blanda kvarg och strösocker till en slät smet. Tillsätt smör och smält choklad. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Riv citron och pressa ur saften och blanda i smeten. Sikta i mjölblandningen lite i taget och vänd försiktigt ihop till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 minuter. 
 
Låt svalna helt och skär sedan upp i rutor. Smält på nytt vit choklad över vattenbad och ringla över kakan.