Här kommer ett litet middagstips, en snabb och enkel vegetarisk gryta.

Skölj ca 3 dl gröna linser (torra), häll dem i en kastrull, halvtäck med vatten och koka. De ska inte bli till en soppa. Fyll på med vatten om det behövs. Tar ca 20 minuter.
Under tiden linserna kokar, hacka en lök och en vitlöksklyfta, fräs sedan i en gryta, skala och skiva två morötter, blanda ner i grytan. Tillsätt en burk krossade eller passerade tomater, en burk kokosmjölk. Krydda med curry, chilipulver, paprikapulver och salt, kanel om man vill. Låt puttra några minuter, tillsätt sedan valfria grönsaker, broccoli, brysselkål eller liknande. Vid det här laget bör linserna vara klara, häll ner dem i grytan, rör om och låt puttra någon minut tills grönsakerna är lagom mjuka.
I min gryta hade jag i cocktailtomater, broccoli, kidneybönor och röda linser
Detta går alldeles utmärkt att frysa in – ifall du vill göra ett storkok