vegetarisk bolognese2

Det här kan vara den godaste, vegetariska bolognese jag ätit. Icke vegetarianer kommer aldrig märka skillnaden

1 morot
1 gul lök
2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk olivolja
1 paket valfri vegetarisk färs
1 msk torkad oregano
1 msk torkad basilika
2 msk tomatpuré
2 tsk timjan
1 burk pizzasås
2 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
360 g tagliatelle
1förpackning minimozzarella
250 g körsbärstomater
färsk basilika

Koka upp pastavatten i en stor kastrull
Skala och grovriv moroten Finhacka löken. Fräs lök, morot och pressad vitlök i olivoljan i en rymlig panna, 2-3 minuter
Tillsätt den vegetariska färsen, oregano, basilika, tomatpuré och timjan. Fräs ytterligare 2-3 minuter.
Häll över pizzasåsen, vatten och smula ner buljongtärningen. Låt puttra i 6-7 minuter.
Koka pastan
Blanda ner den nykokta pastan i bolognesepannan, toppa med mozzarellan och körsbärstomaterna. Strö över färsk basilika

vegetarisk bolognese1

Vegetarian bolognese with mozzarella balls and basil topping

This might be the most delicious, vegetarian bolognese I’ve eaten. Non-vegetarians will never notice the difference

1 carrot
1 onion
2 cloves of garlic, pressed
2 tablespoons olive oil
1 package optional vegetarian mince
1 tablespoon dried oregano
1 tablespoon dried basil
2 tablespoons tomato paste
2 teaspoons thyme
1 jar pizza sauce
200 ml of water
1 cube vegetable broth
360 g tagliatelle
1förpackning mini mozzarella
250g cherry tomatoes
fresh basil

Boil the pasta water in a large saucepan
Peel and roughly grate the carrot, finely chop the onion. Fry the onion, carrot and crushed garlic in olive oil in a large pan for 2-3 minutes
Add the vegetarian mince, oregano, basil, tomato paste and thyme. Milling for 2-3 minutes.
Add the pizza sauce, water and crumble the stock cube. Let it simmer for 6-7 minutes.
Cook the pasta
Mix the freshly cooked pasta in the bolognese pan, top with mozzarella and cherry tomatoes. Sprinkle with fresh basil

 

Vegetarisk bolognese med mozzarellabollar och basilikatopping
Author: Cecilia
Det här kan vara den godaste, vegetariska bolognese jag ätit. Icke vegetarianer kommer aldrig märka skillnaden
Ingredients
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 msk olivolja
  • 1 paket valfri vegetarisk färs
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk torkad basilika
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk timjan
  • 1 burk pizzasås
  • 2 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 360 g tagliatelle
  • 1förpackning minimozzarella
  • 250 g körsbärstomater
  • färsk basilika
Instructions
  1. Koka upp pastavatten i en stor kastrull
  2. Skala och grovriv moroten Finhacka löken. Fräs lök, morot och pressad vitlök i olivoljan i en rymlig panna, 2-3 minuter
  3. Tillsätt den vegetariska färsen, oregano, basilika, tomatpuré och timjan. Fräs ytterligare 2-3 minuter.
  4. Häll över pizzasåsen, vatten och smula ner buljongtärningen. Låt puttra i 6-7 minuter.
  5. Koka pastan
  6. Blanda ner den nykokta pastan i bolognesepannan, toppa med mozzarellan och körsbärstomaterna. Strö över färsk basilika