Jag gillar att titta på gamla filmer och serier med jämna mellanrum. Ibland dyker kända ansikten upp. Som i helgen när jag tittade på Species från 1995. Filmen handlar om en forskningsstation som kommer över utomjordisk DNA, som de blandar med mänsklig DNA för att se vad som händer – mer eller mindre.

species

 

I alla fall, det roliga med den här filmen är inte själva handlingen utan de kända ansiktena som dyker upp. Alfred Molina är ett av dem, mer känd som Dr. Otto Octavius från Spindelmannen filmen. Ni som tittar på tv-serien Bones ser Patricia Belcher  i en liten biroll som sjuksyster. Marge Helgenberger från CSI är med i en av huvudrollerna, tillsammans med Michael Madsen och Forest Whitaker. Även Michelle Williams har en biroll i filmens början.

Jag lyckades även titta på Hobbit – En oväntad resa mitt i kaoset av flyttkartonger och tidningspapper

hobbit

 

Det är säkert ingen som har missat den här filmen, men för er som har det så kommer handlingen här

HOBBIT: EN OVÄNTAD RESA är historien om resan som Bilbo Bagger ger sig ut på för att återkräva dvärgarnas kungadöme Erebor som för länge sedan erövrades av draken Smaug. Efter att ha blivit uppsökt av trollkarlen Gandalf grå befinner sig Bilbo plötsligt i en grupp bestående av tretton dvärgar som leds av den legendariske krigaren Thorin Ekensköld. Vägen mot dvärgarnas rike går över vildmarken, genom områden där orcher och troll härjar fritt. Målet för resan är Ensliga berget, men först måste de ta sig genom dvärgarnas tunnlar. Det är här Bilbo träffar den varelse som kommer att påverka resten av hans liv – Gollum. Ensam med Gollum vid stranden till en underjordisk sjö upptäcker den intet ont anande Bilbo både ett mod och en falskhet inom sig, något han inte tidigare känt. Det är också nu som Gollums skatt, ringen som besitter en oväntad kraft och makt, hamnar i Bilbos ägo. En enkel guldring som bestämmer Midgårds öde på ett sätt som Bilbo inte ens kan föreställa sig i sin livligaste fantasi …

Jag gillar den, kommer garanterat att se den igen och jag ser fram emot de kommande filmerna.