Äntligen har vi haft tid att sätta oss ner och njuta av film igen. Det blir ju inte riktigt samma bio känsla i lägenheten, men den nya tv:n och förstärkaren ger en mer än godkänd känsla. Så därmed är det dags att återinföra Veckans film, och först ut är Jack Reacher.

jack_reacher_nordic-22576867-frntl

Filmen är baserad på böckerna av författaren Lee Child, och karaktären Jack Reacher som är en fd. armépolis. Jag har själv inte läst någon av Lee Childs böcker, och hade heller aldrig hört talas om honom innan jag såg filmen, men J berättade att det är en brittisk författare. Med den infon måste jag säga att filmen inte alls var vad jag hade väntat mig. Det är en typisk Hollywood rulle, och det jag jag bäst är de typiska, brittiska, bitarna – de där små detaljerna som ingen annan verkar se, det är i alla fall vad jag förknippar (och älskar) med brittiska kriminalare. Tom Cruise däremot tycker jag passar karaktären som visas i filmen, även om jag personligen får lite flashbacks från Mission Impossible filmerna. Jag se fram emot nästa film, under tiden ska jag ta mig till bokhandeln och köpa mig en Lee Child bok – eller två.

Betyg: BBB