Det känns som jag börjar komma in i mina vanliga rutiner även här på bloggen. Dags för veckans film, och vi börjar med Meeting Evil från 2012. Den här filmen, med Samuel L Jackson bl.a., hade jag aldrig hört talas om innan jag hittade den på Viaplay i söndags när jag hade lite tråkigt.

Filmen handlar om John (Luke Wilson) som blir indragen i en morddriven resa tillsammans med en främling (Samuel L Jackson), som förvandlar denna viljesvaga, desillusionerade man och far till en desperat hjälte som är villig att gå hur långt som helst för att skydda sin familj. Det är även en del andra bekanta ansikten som dyker upp, som Muse Watson som spelar en av poliserna som är John och främlingen hack i häl. Handlingen är bra och jag gillar tanken med filmen, den skulle kunna bli hur bra som helst. Samuel är riktigt bra som främlingen, men det känns ändå som en b film. 🙁
Det blev även en film igår, även den från Viaplay. Eftersom det som bekant var fotboll igår och jag inte har tålamod att titta på fotboll. Så medans J satt och hejjade i soffan, kröp jag upp i sängen med en film. Det blev Sinister med Ethan Hawke, som spelar en författare som skriver skräckromaner baserade på verkliga händelser.

Filmen börjar med att Ellison (Ethan) och hans familj flyttar in i ett hus som tillhört offren i en makaber avrättning, döljer han detta för sin familj. Under inflyttningen hittar Ellison en låda med gamla filmer som han bestämmer sig för att titta på. Dessa filmer blir hans första möte med en berättelse om bottenlös ondska. Detta möte fördjupas och övergår till fasa när det förflutna möter nutid på ett oväntat sätt.
Jag tror inte att det finns något bättre än en ordentlig rysare. Och det var länge sedan jag såg en som var så här bra. Det är inte speciellt mycket effekter och ljud – som det numera är på skräckisar, så det är mest ens egen fantasi som sätter ribban, så att säga. Hatten av för Scott Derrickson