Att ta sig tid och verkligen hitta en behå som passar är viktigt för alla kvinnor. Inte bara för att du vill se bra ut, utan också för att känna dig bekväm. Tyvärr är det många kvinnor fortfarande bär behåar som inte har rätt storlek, och bär en illasittande bh under en längre tid kan faktiskt ha vissa oönskade konsekvenser.

Din hållning kan påverkas negativt när du bär en behå som inte passar ordentligt,  ibland kommer komplikationer in i bilden och ryggproblem kan uppstå, särskilt om du har stora bröst. I vissa situationer kan din andning påverkas och smärta, självklart, är ett annat möjlig resultat. Om behån är alltför liten kan skrubbsår bildas på huden. Sår kan också uppstå när en behå är för små och behå spännet gräver sin sig i ryggen, bygeln kan också klämma åt huden och orsakar ytterligare obehag.

thumb-underband-digs-in

För liten

thumb-underband-is-riding-up

För stor

thumb-underband-fits-correctly

Perfekt passform

Kvinnor med stora bröst är ofta de som lider mest när de bär en felaktigt passande behå. Det beror på att de ofta väljer en  behå som inte ger en tillräcklig med stöd, vilket leder till en del av de problem som anges ovan – vanligast dålig hållning. Ibland tenderar kvinnor att rulla sina axlar framåt just på grund av bristen på stöd, som i sin tur kan orsaka problem med kroppshållning. Detta kan också leda till försvagade ryggmuskler, något som, om man inte gör något åt det ,gör att man börjar böja sig framåt närman går utan att veta det. Som ett resultat av det kan trapezius musklerna bli sträckta för mycket, detta kan även resultera i huvudvärk.

thumb-the-cups-are-stretched-tight

För liten kupa gör att brösten väller över

thumb-the-cups-are-wrinkled

För stor kupa

thumb-the-cups-are-smootht

Perfekt passform

thumb-the-straps-leave-red-marks

Axelbandet sitter för hårt och skär in i huden

thumb-the-straps-fall-away

Axelbandet sitter för löst

thumb-the-straps-lay-flat

  Perfekt passform

Med tanke på dessa möjliga konsekvenser, vill jag att du lägg ännu större vikt vid att prova ut din rätta behå storlek. Det finns många resurser på nätet, t.ex storleksguider, som man kan använda för att underlätta att avgöra vilken behå storlek man bör bära. Det bästa är dock att kväva mer av din närmste underklädes butik och få hjälp av en proffsen- det bara tar 10 minuter!