J fyller ju år i veckan så det blir till att baka lite, först ur blir det dessa härliga vanilj- och mandelbollar. Inte lika nyttiga som de kanske låter, men gudomligt goda
Ca 15st

4 dl havregryn
1 1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 dl sötmandel, hackad
100 g smör, rumsvarmt
ev 1-2 msk vatten

Garnering
riven kokos

Blanda havregryn, florsocker, vaniljsocker mandel och smör i en bunke.
Blanda ihop allt till en deg. Tillsätt eventuellt lite vatten vid behov. Bollarna ska vara lagom kladdiga så att kokosen fastnar.
Gör runda bollar av degen och rulla dem i kokos.
Förvara havrebollarna i kylen

It’s J’s birthday this week so I’m taking the opportunity to do some baking.  First I’m doing these lovely little vanilla and almond cookies. Not as healthy as they may sound, but they taste divine.

About 15 pieces – depending on size

400 ml oatmeal
150 ml powder sugar
1 tbs vanilla sugar
100 ml almond, chopped
100 g butter, roomtemperature
possibly 1-2 tbs of water

Grated coconut for garnish

Mix oatmeal, powdered sugar, vanilla sugar almonds and butter in a bowl.
Mix everything together into a dough. Add possibly a little water if necessary. The dough should be moderate sticky so that the coconut is sticking.
Make round balls of dough and roll them in coconut.
Keep them in the fridge or if you have a food cellar