Det har väl knappast undgått någon att det är våffeldagen idag?

 Mitt favoritrecept på våfflor kommer från min farmors kokbok, från 1953, och är supergoda

Till 6 laggar behöver du
3 dl vetemjöl
1 dl kallt vatten
4 dl tjock grädde
2 msk smält margarin

Blanda mjöl och vatten, vispa grädden till skum och blanda den med mjölredningen. Tillsätt det smälta avsvalnade margarinet. Hetta upp våffeljärnet. Smörj laggen väl första gången, sedan behöver den knappast smörjas. Grädda våfflorna ljusgula. Låt laggarna svalna var för sig, annars blir de inte frasiga.
Servera frasvåfflorna så nygräddade som möjligt med t.ex. socker, grädde, sylt eller kompott.
Vill man så kan man ha i kall loka, ramlösa eller vichyvatten i smeten, istället för vattnet – men kallt, så blir våfflorna lite extra frasiga

Själv hade jag det lite knöligt vid själva gräddningen. Handtaget till vårt våffeljärn har nämligen lossnat under flytten, vilket gjorde att det blev lite väl varmt när jag skulle lyfta upp locket 🙂