DSC_0009

3 bakpotatis
1 aubergine
1 röd paprika
1 röd lök
1 1/2 msk paprikapulver
1 schalottenlök
1 ägg
1 dl vetemjöl
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 msk sambal olek
2 tsk torkad rosmarin
1 frp marinerad tofu
1/2 frp fetaost
1 påse bladspenat
2 dl matyoghurt
salt
olivolja

Sätt ugnen på 250 grader
Skär 2 bakpotatisar (med skal), aubergine och paprika i 2×2 cm stora tärningar. Klyfta rödlöken. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper
Blanda med olivolja, paprikapulver och 1 tsk salt. Tillaga i övre delen av ugnen i 25-30 minuter eller tills grönsakerna är rostade

Tofuplättar
Skala och grovriv en bakpotatis, finhacka schalottenlök. Lägg i en bunke. Tillsätt ägg, vetemjöl, vitlök, sambal oelek, rosmarin och 1 tsk salt.
Smula ner den marinerade tofun och halva förpackningen med fetaost. Blanda ordentligt och forma smeten till 8 biffar, gärna med händerna. Stek i olivolja i en stekpanna i 4-5 minuter, eller tills de är klara.

Blanda de rostade grönsakerna med bladspenat och resten av fetaosten.
Servera plättarna med grönsakerna och yoghurt

DSC_0007

Roasted greek vegetables with tofu pancakes and fetacheese

3 baked potatoes
1 eggplant
1 red pepper
1 red onion
1 1/2 tablespoons paprika powder
1 shallot
1 egg
100 ml of flour
2 pressed garlic cloves
1/2 tablespoon sambal oelek
2 teaspoons of dried rosemary
1 pack of marinated tofu
1/2 FRP feta
1 bag spinach
200 ml of lyoghurt
salt
olive oil

Preheat the oven to 250 degrees
Cut two jacket potatoes (with skin), eggplant and peppers in 2×2 cm cubes. Clove the red onion. Put everything on a baking tray with baking paper
Mix with olive oil, paprika powder and 1 teaspoon salt. Cook in the upper part of the oven for 25-30 minutes or until the vegetables are roasted

Tofu patties
Peel and roughly grate one baked potato, finely chop the shallot. Put in a bowl. Add the eggs, flour, garlic, sambal oelek, rosemary and 1 tsp salt.
Crumble the marinated tofu and half the package with feta cheese. Mix well and shape the mixture into 8 patties, preferably with your hands. Fry in olive oil in a frying pan for 4-5 minutes, or until they are ready.

Mix the roasted vegetables with spinach leaves and the rest of the feta.
Serve the patties with vegetables and yogurt

DSC_0008