toscakaka6

Toscakaka är ju en riktig klassiker. Jag förknippar den med lata sommardagar och ett glas av farmors hemlagade fläderblomssaft, sittandes i hennes hammock i solen och dingla med benen

12 bitar

Botten
125 g smör
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Glasyr
75 g flagad mandel
75 g smör
3/4 dl strösocker
1 1/2 msk vetemjöl
1 1/2 msk mjölk

Börja med botten. Rör smör och socker poröst. Rör ner äggen ett i taget. Blanda vetemjölet med bakpulver och sikta ner i smeten under omrörning.
Häll smeten i en smord och bröad form, gärna med avtagbar kant. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter

Glasyren: Blanda alla ingredienserna utom mandeln i en kastrull och värm under omrörning tills den har tjocknat. Rör ner mandeln. Ta ut kakan och bred på glasyren, grädda ytterligare ca 12 minuter eller tills den fått fin färg.

Tips
Prova att byta ut ströbrödet mot nötter, mandel eller kokos

toscakaka1

Tosca cake

Tosca cake is a real classic. It reminds me of lazy summer days and a glass of Grandma’s homemade elderflower lemonade, sitting in her hammock in the sun and dangling my legs.

12 pcs

Cake
125g butter
1 1/2 cup granulated sugar
2 eggs
1 1/2 cups flour
1/2 teaspoon baking soda

Glaze
75 g of flaked almonds
75 g butter
75 ml of granulated sugar
1 1/2 tablespoons flour
1 1/2 tablespoons milk

Start with the cake. Cream butter and sugar porous. Stir in the eggs one at a time. Mix flour and baking powder and sift into the batter, stirring occasionally.
Pour the batter into a greased and breaded bakingpan, preferably with removable edges. Bake at 175 degrees for about 30 minutes

The glaze: Mix all ingredients except almonds in a saucepan and heat, stirring, until it has thickened. Stir in the almonds. Remove the cake and spread the glaze, bake another 12 minutes or until golden.

Tip
Try to replace the breadcrumbs to nuts, almonds or coconut

toscakaka2

 

Toscakaka
Author: 
 
Toscakaka är ju en riktig klassiker. 12 bitar
Ingredients
  • Botten
  • 125 g smör
  • 1½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 75 g flagad mandel
  • 75 g smör
  • ¾ dl strösocker
  • 1½ msk vetemjöl
  • 1½ msk mjölk
Instructions
  1. Börja med botten.
  2. Rör smör och socker poröst.
  3. Rör ner äggen ett i taget.
  4. Blanda vetemjölet med bakpulver och sikta ner i smeten under omrörning.
  5. Häll smeten i en smord och bröad form, gärna med avtagbar kant.
  6. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter
  7. Glasyren: Blanda alla ingredienserna utom mandeln i en kastrull och värm under omrörning tills den har tjocknat.
  8. Rör ner mandeln.
  9. Ta ut kakan och bred på glasyren, grädda ytterligare ca 12 minuter eller tills den fått fin färg.
  10. Tips
  11. Prova att byta ut ströbrödet mot nötter, mandel eller kokos