Det här receptet är en av mina absoluta favorit och det har hängt med i många år. Passar extra bra så här på hösten när man kan plocka äpplena direkt från trädgården. Receptet är beräknat för 2 personer, men kan lätt räknas om till fler personer.

Beräkna 1 äpple per person

Toscasmeten

25g smör eller margarin

1 1/2 msk mjölk

1 msk mjöl

2msk strösocker

1dl mandel, ej flagad

Börja med att skala och kärna ur äpplena, dela dem i två halvor. Lägg dem i en kastrull och täck med vatten, tillsätt lite strösocker. Koka därefter äpplena mjuka.

Smält smöret i en kastrull, finhacka mandeln. Tillsätt mandeln, strösockret,mjölet och mjölken och rör om till en krämig smet.

Ta ur äpplena ur kastrullen när de är lagom mjuka, lägg dem i en ugnssäker form och häll över smeten. Grädda i ugnen i 225grader i 10-15 minuter. Servera äpplena varma med vaniljglass, vispad grädde eller varför inte lite hemgjord vaniljsås. Det går även att byta ut äpplena mot päron.Det här receptet är en av mina absoluta favorit och det har hängt med i många år. Passar extra bra så här på hösten när man kan plocka äpplena direkt från trädgården. Receptet är beräknat för 2 personer, men kan lätt räknas om till fler personer.

Beräkna 1 äpple per person

Toscasmeten

25g smör eller margarin

1 1/2 msk mjölk

1 msk mjöl

2msk strösocker

1dl mandel, ej flagad

Börja med att skala och kärna ur äpplena, dela dem i två halvor. Lägg dem i en kastrull och täck med vatten, tillsätt lite strösocker. Koka därefter äpplena mjuka.

Smält smöret i en kastrull, finhacka mandeln. Tillsätt mandeln, strösockret,mjölet och mjölken och rör om till en krämig smet.

Ta ur äpplena ur kastrullen när de är lagom mjuka, lägg dem i en ugnssäker form och häll över smeten. Grädda i ugnen i 225grader i 10-15 minuter. Servera äpplena varma med vaniljglass, vispad grädde eller varför inte lite hemgjord vaniljsås. Det går även att byta ut äpplena mot päron.