ca 12 bitar
1 1/2 dl vetemjöl
2 172 dl havregryn
1 nypa salt
100 g smör, smält
1 dl riven kokos
1/2 dl ljus sirap
1 dl farinsocker

Fyllning
ca 3 päron
1 äpple (kan uteslutas)
1 tsk kanel
2 krm mald kardemumma
1/2 dl strösocker

Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop vetemjöl, havregryn, salt och smör till en smulig massa.
Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en smuldeg
Fyllning: Skala päronen och äpplet och skär dem i klyftor. Lägg dem blandat i botten på en pajform, ca 28×24 cm eller enrund springform, ca 24 cm i diameter.
Pudra över kanel, kardemumma och strösocker
Smula degen över frukten
Grädda pajen längst ner i ugnen i 30-35 minuter. Servera pajen ljummen med glass eller vaniljsås

about 12 pieces

1 1/2 cups flour
2 172 ml oatmeal
1 pinch of salt
100g butter, melted
1 cup grated coconut
1/2 cup light syrup
1 cup brown sugar

Filling
about 3 pears
1 apple (optional)
1 teaspoon cinnamon
2 pinches of ground cardamom
1/2 cup granulated sugar

Heat the oven to 200 degrees. Pinch wheat flour, oatmeal, salt and butter to a crumbly mass.
Add the remaining ingredients and mix it all together
Filling: Peel the pears and the apple and cut into wedges. Add them mixed in the bottom of a pie tin, about 28×24 cm or enrund springform, about 24 cm in diameter.
Sprinkle cinnamon, cardamom and sugar
Crumble the dough over the fruit
Bake the pie at the bottom of the oven for 30-35 minutes. Serve the pie warm with ice cream or custard