Toblerone cookies
Det här receptet behöver visserligen lite finjusteringar. Men de är så otroligt goda att jag inte kan vänta längre, utan måste dela med mig nu bums.

Grundreceptet är ett chocolate chip cookies- recept där jag bytt ut chokladen mot toblerone. Problemet är, som ni ser, att kakorna flyter ut.

25 kakor

125 g mjukt smör
1 dl råsocker
1 ekologiskt ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
100 g Toblerone
Skal av 1 lime

Vispa smör och råsocker krämigt och rör i ägget.
Blanda vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten.
Hacka chokladen grovt, riv limeskalet och blanda i degen.
Forma degen till en rulle (cirka 5 cm i diameter) och rulla in den i bakplåtspapper eller plastfolie. Frys den sedan i cirka 30 minuter.
Sätt ugnen på 180 grader.
Skiva rullen i 1 cm tjocka skivor och lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda kakorna gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

 

 

Toblerone cookies

This recipe still need some fine-tuning. But they are so incredibly good that I can’t wait any longer to share this with you.

It’s basic a chocolate chip cookies -recipe where I’ve replaced the chocolate with Toblerone. The problem is, as you can see, they don’t keep their shape..

25 cookies

125g soft butter
100 ml raw sugar
1 organic egg
150 ml flour
50 ml oatmeal
1/2 teaspoon baking soda
1/4 teaspoon salt
100 g Toblerone
Zest of 1 lime

Whisk butter and raw sugar creamy and stir in the egg.
Mix wheat flour, oats, baking powder and salt and fold into the batter.
Chop the chocolate rough, grate the zest and mix into the dough.
Shape the dough into a roll (about 5 cm in diameter) and roll it into the baking paper or plastic film. Put it in the freezer for about 30 minutes.
Set the oven to 180 degrees.
Cut the roll in to 1 cm thick slices and place the slices on a baking sheet with parchment paper.
Bake the cookees golden in the middle of the oven for about 10 minutes.